• DOLAR

    Alış:32.32 Satış:32.3457
  • EURO

    Alış:35.0277 Satış:35.1224
  • ÇEYREK

    Alış:3735.7 Satış:3796.9

Çin, Dünyanın Jandarması mı olmak istiyor?..

ALİ BEKTAN

ALİ BEKTAN

Çin, Dünyanın Jandarması mı olmak istiyor?..

  • 14 Nisan 2020, Salı 1:04

Çin, Dünya ekonomisinin taşeron ve fason ülkesi olarak ucuz iş gücü ile sanayi üretimi yapıyor. En fazla iş yaptığı ülkeler ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya gibi AB ülkeleridir. Çin sermayesinin perde arkasında ise dünyanın patronu Rothschild ailesi bulunuyor. Çin Uzak Doğu’da ve Pasifik Bölgesi’nde rekabet halinde olduğu ülke Amerika’dır. Bu yüzden zaman zaman krizler çıkıyor. Bu krizlerden ders alan ABD, Japonya’nın Savunma Sanayine ağırlık vermesini ve ordusunu güçlendirmesini istiyor. Nedeni de 1930’lardan 1945 Ağustos ayına kadar Çin’de savaşan Japonlar, atom bombalarının atılmasından sonra teslim olurken, aynı tarihlerde Mançurya’ya büyük bir ordu yığan Rusya’nın saldırmasından sonra Çin’den de çıkmaya başlamışlardı. 2. Dünya Savaşı bitti.

Dünyada kaos yaratılmasını isteyen ve dünyayı kontrol eden örgütlerin isteğiyle, Wuhan'daki Gizli Biyoloji Laboratuarında Sars Virüslerini incelenirken, bunun sızdırılması veya sızması ile virüs bu bölgeden yayılmaya başladı. Bundan yararlanan ülke Çin oldu. Bu sızmanın saklanması için Enstitü Başkanı emir verirken, Virüsün Genetiğini çözen profesörün Laboratuarı’nın 2 hafta içinde kapatılması, bu işte Çin’in bir kaos planı içinde yer aldığını gösteriyor. 12 Aralık 2019 Tarihinde Doktor Li Weing bunu sosyal medya da yayınlayınca, Dünya ülkeleri "ne oluyor" demeye başladılar ama artık çok geçti. Çin 14 Ocak’ta bir salgın olduğunu açıklarken aslında gerçeği Kasım ayından beri de saklıyordu.

17 Ocak tarihi ise Çin’in “Yılbaşı” idi ve İtalya’dan ABD’den gelen Çinli işçiler bu virüsleri çalıştıkları ülkelere götürerek bulaştırdılar. İtalya’daki Lombardiya Bölgesi’ndeki tekstil fabrikalarında binlerce Çin’li işçi çalışıyordu. Onlar virüsü başta Milano olmak üzere İtalyanlara bulaştırmaya başladılar. İtalyanlar zaten sosyal hayatı seven insanlardı ve hastalık hızla yayıldı. Fransa ve İspanya ile olan AB Ülkesi arasındaki spor organizasyonları, maçlar nedeni ile salgın üst seviyeye çıktı.

ÇİN KAOSU PARAYA ÇEVİRİYOR

Peki Çin bu Kaostan nasıl çıkıyor?

Wuhan’da, salgın merkezi olmasına rağmen, neden hayat normale dönüyor?.. Çin’de fabrikalar çalışıyor. Bu salgın da öne çıkan ne oldu? Tanı Kitleri - Maske ve İlaç oldu. Ayrıca ABD ve AB Ülkeleri’nde ekonomiler yavaşladı. Bunun sonucunda Çin çalışıyor. Salgın bittiğinde Çin ekonomik olarak daha fazla para kazanacak. Bu arada İngiltere ve Belçika’ya sattıkları tıbbi malzemelerin bozuk çıkması ise nasıl bir düşünce içinde olduklarını gösteriyor.

Çin’deki salgın da ne kadar insan öldüğü konusunda resmi verilere ben şahsen inanmıyorum. Dünyanın en kalabalık ülkesinde bu virüsün laboratuardan havaya sızdığı ve yayıldığı anlaşılıyor. Dünyada virüsün girmediği ülke kalmadı. Bu noktada Çin’de milyonlarca kişinin öldüğü konuşuluyor. 15 Milyon Çinlinin cep telefonunun kapandığını buna örnek gösteriyorlar. Bu rakamın 21 Milyon kişi olabileceği de gelen haberler arasında.

SALGIN SONRASINDA ÇİN

Salgın bittikten sonra Çin, ABD ve Avrupa Ülkeleri toplamından daha güçlü bir ekonomiye sahip olacak. Çünkü ülkeler parasal güçlerini halkı için harcıyorlar. Bu salgını insanlığın başına bela eden ÇİN’den, zarar gören ülkelerin tazminat isteme hakları olduğu gibi, ticari ilişkilerini de gözden geçireceklerdir. Sizin ölümünüzü isteyen bir adamla çalışabilir misiniz? Çalışmaya devam ederseniz ondan başka kötülükler de bekleyebilirsiniz.

Avrupa Birliği’nin çözülme ihtimali gündemde olurken, ABD-AB ilişkileri de ayrı bir yöne doğru gidecek. Burada Rusya’nın artık Avrupa’nın düşmanı olmadığını Putin açıkladı. Ekonomik Anlaşmalar yapan Rusya ayrıca AB’nin Petrol-Doğalgaz ve Maden üreticisi. Bundan sonra dünyada ekonomik olarak büyük gelişmeler olacak diyebiliriz.

Bu salgından ders çıkaracak olan ülkeler bu gibi durumlarda biyolojik silahlarla nasıl mücadele edeceklerini gördüler. İlaç-Gıda ve Aşı’nın önemi anlaşıldı ve şartlar bunu gösterdi. Dünya Ülkelerinin de artık bu gibi durumlarda düşmanlıkları bir yere bırakıp ortak çalışmaları gerekiyor.

Biz de ders almak zorundayız..

Çin bu olayı paraya çevirmeye çalışıyor ki, gizli amacı Dünyanın Jandarması olan ABD’ye rakip olmak ve onun yerini almak olabilir mi? En azından şurası bir gerçek ki ABD’nin yeni rakibi Rusya değil, Çin’dir.

http://www.bursaarena.com.tr/cin-dunyanin-jandarmasi-mi-olmak-istiyor-makale,4401.html

Yorum Yazın
CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DİĞER YAZILARI tümü

Anket
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
yukarı çık