• DOLAR

    Alış:32.3121 Satış:32.3177
  • EURO

    Alış:35.0932 Satış:35.1247
  • ÇEYREK

    Alış:3714.4 Satış:3773.0

3. Dünya Savaşı çıkmaz..

ALİ BEKTAN

ALİ BEKTAN

3. Dünya Savaşı çıkmaz..

  • 06 Ocak 2020, Pazartesi 1:01

ABD Başkanı Trump’ın emriyle vurulan Kasım Süleymani nedeniyle İran ve Amerika arasındaki gerginlik yüzünden 3. Dünya Savaşı’nın çıkacağı konuşuluyorsa, bu sadece saçma sapan bir dedikodu olmaktan öteye gidemez. Ortadoğu’da İran’ın askeri ve siyasi gücü artıyor. Irak-Suriye ve Yemen’e hem silah hem de asker yardımı yapıyor. Suudi Arabistan’ı da tehdit ediyor. Yıllardır iki ülke arasının bozuk olduğu biliniyor.

Irak’taki Amerikan Büyükelçiliğine yapılan saldırıdan sonra İranlı Generalin öldürülmesi üzerine Amerika bir misilleme de bulundu ama Irak’taki üsleri bugün hedef altında bulunuyor. Trumph’ın "52 hedef belirledik" restini İran gördü. İran’la Amerika savaşı göze alamaz. Bu iş için en azından 400-500 Bin asker lazım. Amerika bunları toplayıp nasıl İran’a çıkartacak? Lojistik Destek nasıl sağlanır?.. gibi konular var ki, bu iş için trilyonlarca Dolar gerekiyor. Amerikan Ekonomisi bunu karşılamaz.

Bu noktada İran ile Amerika kozunu Irak ve Suriye'de paylaşacaktır. Bu arada İran "Hürmüz Boğazını kapatırız" diyor. Dünya petrolünün 100 Milyon varillik bölümünün 15 Milyon varillik bölümü Hürmüz'den tankerlerle geçiyor. Bu boğaz kapatılırsa, başta Avrupa ve Çin petrol konusunda krize girerler. Petrol fiyatları artar. O yüzden bu ülkeler bir ABD-İran çatışmasını göze alamazlar.

Trumph, Kilise’nin desteğiyle seçildi. Seçime 10 gün kala Kiliseler Birliği’nin başındaki Kardinal Hillary Clinton “Şeytana Tapıyor. Ona oy vermeyin. Kilise için çalışacak Trumpha’a oy verin” dedi ve Trumph kazandı. Onun yaptığı ilk iş ekonomi için AB ve Çin ile kavgaya girmek ve göçmenleri engellemenin yanı sıra hemen İsrail’in istediği işleri yapmak oldu.. İran ile ABD arasında Obama tarafından imzalanan Nükleer Anlaşmayı bitirdi. İran’a yeniden ekonomik ambargo başlattı ki, Netanyahu'nun, 2015 Haziran ayında Charles Rose’un programına çıkıp karşı olduklarını söylemesine rağmen, anlaşma imzalandı. Fakat Trumph başkan olunca kaldırdı. Trumph bir de Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıkladı ve ABD Elçiliği oraya taşındı.

Gelelim 3 Dünya Savaşı yalanına..

Böyle bir şeyin olabilmesi ancak şöyle olur; ABD, İran'a Bölgesel Nükleer Füze atarsa, İran da cevabını İsrail’e nükleer füzeler atarak verir. İsrail de elindeki nükleer gücünü kullanarak İran’a yollar. Türkiye savaşa girmez ama Ortadoğu'da yani İran ve İsrail'de olabilecek nükleer patlamalarda biz de radyasyona maruz kalırız.. Ki zamanında Çernobil Patlaması nedeniyle Karadeniz kıyılarına gelen radyasyon bulutları fındık ve çayı vurmuştu. (Bunları da millete yedirdiler.)

Bu noktada Rusya nasıl davranır?

Rusya da kendisine yönelik bir sladırı olmazsa cevap vermez. O yüzden 3 Dünya Savaşı'nın çıkması demek "hiçbir ülkenin kazanamaması" demektir. Ayrıca cahillerin kandırılması veya halkı korkutmak için videolar hazırlayıp yalan ve sahte kehanetler uyduranlara da inanmayınız. Onlar ruh hastalarıdır. İnsanları korkutmak istiyorlar. Mesele budur..

Rahat olun, bu süreçte 3. Dünya Savaşı falan çıkmaz..

http://www.bursaarena.com.tr/3-dunya-savasi-cikmaz-makale,4006.html

Yorum Yazın
CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DİĞER YAZILARI tümü

Anket
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
yukarı çık