• DOLAR

    Alış:32.3469 Satış:32.3522
  • EURO

    Alış:35.0795 Satış:35.1557
  • ÇEYREK

    Alış:3738.6 Satış:3797.5
24 Ekim 2020, Cumartesi 10:20 | A+ | A-

İBB'DEN FORMULA 1 TÜRKİYE GRAND PRİX'İNE TAM DESTEK

İBB, dokuz yıl aranın ardından yeniden Formula 1 takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'ine İstanbul’un en iyi şekilde ev sahipliği yapması için titiz çalışmalar yürütüyor.

İBB'DEN FORMULA 1 TÜRKİYE GRAND PRİX'İNE TAM DESTEK

İBB, dokuz yıl aranın ardından yeniden Formula 1 takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'ine İstanbul’un en iyi şekilde ev sahipliği yapması için titiz çalışmalar yürütüyor.Pist ile çevresinin bakım, onarım, peyzaj düzenlemesini yapan Belediye, görevlilerin ulaşımını ve kumanya ihtiyaçlarını karşılayacak. Organizasyonun güvenlik ve sağlık hizmetlerini de üstlenecek İBB, hazırlıklarda son düzlüğe girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 9 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’ye dönen ve İstanbul’un tanıtımına önemli bir katkı sunması beklenen Formula 1 Türkiye Grand Prix’sine birçok alanda tam destek verecek.

İBB Meclisi’nin onayının ardından imzalanan protokol kapsamında, dev organizasyonun sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için önemli görevler üstlenecek. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 22 birimininsürdürdüğü hazırlık çalışmalarında, son aşamaya gelindi.

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI BİTİRİLİYOR

Formula 1 Türkiye Grand Prix’i için çalışmalara,yarış pisti ve çevresindeki alanlarda başlandı. Bu kapsamda Intercity İstanbul Park’ın otopark asfaltının yapılması, bozuk satıh tamiri, bakım onarım, bariyer desteği, asfalt kırığı tesviye ve temini gibi çalışmalara hız verildi. Tesisteki köprü ve üst geçitler ile pistin çevresindeki teller bakım ve onarımdan geçirilecek. Bu alanlarda gerekli görülen noktalara duvar ve betonlama yapılacak. Padok binası, tribün arkaları, kriz ve güvenlik merkezi olarak kullanılacak yapılar, hakem ve gözetmen kuleleri İBB tarafından onarılacak yerler arasında bulunuyor. İBB, ayrıca farklı kurumların yapacağı benzer çalışmalar için de makine ve ekipman desteği sağlayacak.

YÖNLENDİRMELER VE SİNYALİZASYON YARIŞA GÖRE DÜZENLENİYOR

İBB, Formula 1 Türkiye Grand Prix’i hazırlıkları için pist içinde olduğu kadar pist dışarısında da yoğun bir mesai harcıyor. Organizasyonun yapılacağı tesise giden tüm yollardaki yönlendirme tabelaları,İBB tarafından değiştiriliyor ve gerekli yerlerde yarışa göre yeniden düzenleniyor. Çevredeki trafik sinyalizasyonunu da yarış günü programlarına göre hazırlanıyor. Heliport alanının yenilenmesi deyapılıyor.

Ayrıca; tesis alanı ve içindeki yol çizgileri, ve pist kenar boyaları ile iç yönlendirmeler tamamlanıyor. İstanbul genelinde organizasyonu engelleyebilecek bölgelerde yapılacak tüm alt yapı çalışmaları da sonuçlandırılacak.

YEŞİL ALAN VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

İBB, tesisisin içinde ve dışında bulunan yeşil alanları da bakıma aldı. Çalışma kapsamında pistte peyzajı bulunmayan ya da kötü durumda olan yeşil alanlar yenileniyor. Tüm tesis genelinde peyzaj çalışmalarına hız veren İBB, birçok noktayarış gününe kadar saksılı büyük ağaçlarla yeşillendirecek.

İBB’NİN ACİL YARDIM EKİPLERİ PİSTTE OLACAK

İBB’nin acil müdahale ve yardım ekipleri de tam donanımlı olarak organizasyonun yapılacağı Intercity İstanbul Park’ta bulunacak. Organizasyonun hazırlık sürecinde ve üç günlük yarış boyunca oluşabilecek acil durumlara müdahale için Belediyenin ambulans ve sağlık personelleri teyakkuz halinde olacak. Aynı şekilde yangın, doğal afet, kaza vb. durumlara müdahale edebilmek için tam teçhizatlı itfaiye araçları ile yeterli sayıda personel görevlendirilecek.

GÖNÜLLÜ VE GÖREVLİLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

İBB, yarışın yapılacağı piste ulaşım noktasında önemli bir başka görevi daha yerine getirecek. Seyircisiz olarak düzenlenecek yarışta sportif gözetmenlerin ve gönüllülerin alana ulaşabilmeleri için 5 gün boyunca farklı merkezi noktalardan yeterli sayıda otobüs ve personel görevlendirilecek. Yarış süresince görevlilerin pist içi ulaşımı da Belediyenin tahsis edeceği otobüslerle yapılacak. Organizasyon gönüllüleri, akreditasyon kartlarını göstererek farklı toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecekler. Etkinlik süresince pist güzergahında kapanacak yolların duyurusu İBB Cep Trafik Uygulaması ile yol üstü ekranlardan İstanbullulara duyurulacak.

İBB’YE AİT TÜM REKLAM MECRALARINDA TANITIM YAPILACAK

İBB, organizasyonun Türkiye’de ve İstanbul’da daha geniş kitlelere ulaşması noktasında da çeşitli görevler üstlendi. İBB bünyesinde bulunan ve farklı lokasyonlarda yer alan billboard ve billboard pluslar, raketler, mega light ve giant boardlar, elektrik direkleri, otobüs/tramvay durakları, üst geçitler, portre panolar, vagon içi poster panolar, dijital panolar ve ekranlar ve lightbox gibi birçok reklam mecrası İBB tarafından organizasyonun tanıtımı ve duyurusu için kullanılacak. Ayrıca sosyal medya kanallarında ve İBB tarafından yapılan tüm turizm faaliyetlerinde etkinliğin duyurusu yapılacak.

GÜVENLİK, TEMİZLİK VE KUMANYA İBB’DEN

İBB’ninFormula 1 organizasyonuna vereceği diğer katkılar ise şöyle: Pistin gece güvenliği sağlanacak. Görevli ve gönüllülerin içecek ve kumanya ihtiyacı karşılanacak. İBB; mobil tuvalet, demir bariyer, kuka, sandalye gibi ekipmanları temin edilecek. Yarış günleri süresince, çevredeki sokak hayvanlarını da kontrol altında tutulacak.

Organizasyon boyunca F1 pilotlarının, yarış ekiplerinin ve tüm organizasyon görevlilerinin bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için tesis genelinde haşere ilaçlaması yapılacak ve kemirgenler için kemirgen istasyonları hazırlanacak. Tesis çevresinde ve içinde, geliş ve gidiş yollarında yeterli sayıda çöp konteynırı bulundurularak temizlik için gerekli olan araç ve personel desteği sağlanacak.

DEV JENERATÖRLER DEVREYE GİRECEK

Yarış boyunca olası enerji kesintilerine karşı yeterli sayıda araç, vidanjör ve ihtiyaç duyulabilecek tüm ekip ve ekipmanları alanda hazır bulundurulacak. Ortaya çıkabilecek elektrik kesintisi durumunda ise yarışın aksamaması için tesisin büyük güç jeneratörleri devreye alınmaya hazır halde bulundurulacak. Bazı alanlarda mobil jeneratör desteği verilecek. Aydınlatma direklerinin bakımı yapılacak, jeneratörlü seyyar aydınlatma kuleleritemin edilecek.

KORSANLA MÜCADELE

Tesis ve çevresinde organizasyon süresi boyunca lisanssız ürün satışına, karaborsa veya seyyar satış yapılmasına izin verilmeyecek. İBB Zabıta Ekipleri, F1 marka haklarını korumak amacıyla görev yapacak. Tespit edilen lisanssız ürün satışları engellenecek.

İSTANBUL’UN F1 GEÇMİŞİ

Organizasyon, 2000’li yıllara kadar sadece Avrupa’da düzenlenmekteyken ilerleyen yıllarda Avrupa dışında da düzenlendi. Yarış, yapılan canlı yayınlarla sadece koşulduğu ülkede değil dünyanın her yerinde yüz milyonlarca kişi tarafından izleniyor.

Yarış Türkiye’de ise ilk kez 2005 yılında yapıldı.İlk Türkiye Grand Prix'inin galibi McLaren-Mercedes adına yarışan Kimi Raikonen oldu. 2011 yılında Türkiye’ye gelen, 7. ve son yarışta ise ipi göğüsleyen isim iseRedBull pilotu SebastianVettel’di.Türkiye Grand Prix’i 13-15 Kasım tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’taki 5,3 kilometrelik pistte yeniden gerçekleştirilecek. Şampiyonanın bu sezonki 14. etabı olarak düzenlenecek yarışa, İstanbul 8. kez ev sahipliği yapacak.

Habere Ait Resimler

yukarı çık