• DOLAR

    Alış:32.3186 Satış:32.4177
  • EURO

    Alış:34.9446 Satış:35.1194
  • ÇEYREK

    Alış:3757.2 Satış:3829.6
18 Ağustos 2020, Salı 9:40 | A+ | A-

Büyükşehir'in Kır Çiçekleri Projesi İle Kadın Sporcular Yetişecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına ve spora verdiği değer ve önemle ortaya çıkan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında Büyükşehir ekipleri, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde projeye aday kız öğrencileri ve ailelerini ağırladı.

Büyükşehir'in Kır Çiçekleri Projesi İle Kadın Sporcular Yetişecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına ve spora verdiği değer ve önemle ortaya çıkan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında Büyükşehir ekipleri, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde projeye aday kız öğrencileri ve ailelerini ağırladı.

Erdemli, Mut, Tarsus, Akdeniz, Aydıncık, Anamur ve Bozyazı ilçelerinden 48 ailenin katıldığı tanıtım toplantısında proje ile ilgili yapılan bilgilendirmelerin ve öğle yemeğinin ardından aday öğrencilere ve ailelerine Macit Özcan Spor Tesisleri gezdirildi. Öğrenciler ve aileler tesisin tüm olanaklarını beğeniyle karşıladı. İlerleyen süreçte aday öğrenciler gerekli mülakatlardan geçecek ve toplam 60 kız öğrenci proje kapsamına alınacak.

“Kır Çiçekleri” projesi ile geleceğin kadın sporcuları yetişecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri merkez ilçelerle sınırlı kalmıyor. Başkan Vahap Seçer’in öncelikli projeler arasına koyduğu “Kır Çiçekleri” projesi ile şehir merkezi dışında yer alan kırsal bölgelerde yaşayan kız çocuklarının da spora kazandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamına dahil olacak kız öğrencilerin eğitim masrafları Büyükşehir tarafından karşılanacak ve her öğrenci kendi spor branşında Büyükşehir bünyesinde görev yapan hocalardan eğitim alacak. Proje kapsamına girmeye hak kazanan öğrenciler Macit Özcan Spor Tesislerinde kalacak ve okullarına servisle gidip gelecek. 5’inci sınıftan üniversite giriş sınavına kadar Büyükşehir’in güvencesinde olacak olan ‘Kır Çiçekleri’ geleceğin güçlü kadın sporcuları olma yolunda yetiştirilecek.

Gökbel: “Kır Çiçekleri projesi yetenekli sporcuların ufkunu açan bir proje”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, proje tanıtım toplantısında ailelerle proje hakkında bire bir görüştü. Başkan Seçer’in “Kır Çiçekleri” projesini özel proje olarak nitelendirdiğini belirten Gökbel, proje ile kız öğrencilerin hem spor alanında hem de eğitim alanında başarı sağlamalarının amaçlandığını dile getirdi.Gökbel, şunları söyledi:

“Kır Çiçekleri projesi aslında yetenekli sporcuların önünü ve ufkunu açan bir proje. Aynı zamanda eğitim hayatlarında, mesleki anlamda da ufuklarını açan bir proje. Başkanımız burada bir pozitif ayrımcılık yaptı ve bu projenin ilk başlangıç noktasını kızlarımızdan başlattı. Çocuklarımızın gözleri ışıl ışıl. Bu proje çok önemli bir proje, Mersin’de belki uygulaması olmamış bir proje ama 60 genç kızımızı bu proje kapsamında hem spor anlamında hem de eğitim öğretim anlamında önemli bir noktaya taşıyacağımızı umut ediyorum” dedi.

Tarakçı: “Gerçekten yetenekli çocukların bu çatı altında toplanmasını istiyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, 60 kız öğrenci adayının esneklik, sürat, kuvvet, dayanıklılık gibi birçok alanda teste tabi tutularak seçileceğini belirterek, 5. sınıftan itibaren projeye dahil olan çocukların yetenekleri doğrultusunda lise son sınıfa kadar devam edeceklerini söyledi. Projenin kent ve ilçe merkezlerine de uzak bölgelerdeki yetenekli çocuklara hitap ettiğini dile getiren Tarakçı, “Buradaki çocuklarımızı gerek ilimiz gerekse ülkemizin sporuna kazandırmak istiyoruz. Hakkaniyetle, gerçekten yetenekli çocukların bu çatı altında toplanmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Böyle bir tesisin olması gerçekten beni çok duygulandırdı”

Torunu ile proje tanıtım toplantısına katılan Durmuş Öztürk, “Evladımı buraya iyi bir öğrenci olarak yetiştirilmesi için getirdim. Böyle bir tesisin olması gerçekten beni çok duygulandırdı. Başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle bir tesiste çalışmaları, böyle bir tesiste kalmaları, ileride iyi yerlere gelmeleri bizim için çok büyük bir gurur” ifadelerine yer verdi.

“Bu proje keşke bizim zamanımızda da olsaydı”

Tarsus Atalar Mahallesi’nden 2 kızı ile birlikte Macit Özcan Tesislerindeki etkinliğe katılan Funda Gül, “Bu projenin çocuklarımıza ileride gerçekten katkı sağlayacağına inanıyorum. Çocuklarımın sonuna kadar arkasındayım. Keşke bu proje bizim zamanımızda da olsaydı. İleriyi gören bir anne olarak çocuklarımın herhangi bir spor dalında başarılı olacağına inanıyorum. Mersin Büyükşehir Belediyemiz’e bize bu imkanları sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

“Gözümüz arkada değil”

Tesisin hem konaklama, hem de spor alanındaki olanaklarından çok memnun kaldığını ifade eden Sebiha Öksüz, “Bize bu imkanı sunduğu için belediyemize teşekkür ediyoruz. Umuyorum ki çocuklarımıza iyi bir gelecek, iyi bir imkan olur. Tesisimizi gezdik çok güzeldi. Gözümüz arkada değil” diye konuştu.

“İnşallah çok güzel yerlere geleceğim”

Bu sene 8’inci sınıfa geçen Asya Gül, proje içinde yer alırsa futbol ve basketbol alanında ilerlemek istediğini dile getirerek, “Bu projeyi duyduğumda çok sevindim. Ben aslında birçok spor dalında çalıştım. Atletizm, basketbol, voleybol, satranç. Aslında futbol ve basketbol alanına ilgim olduğunu düşünüyorum. Bunun için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel yerlere geleceğim” dedi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık