• DOLAR

    Alış:32.3242 Satış:32.331
  • EURO

    Alış:35.0276 Satış:35.056
  • ÇEYREK

    Alış:3697.7 Satış:3756.0
18 Ağustos 2020, Salı 9:45 | A+ | A-

Büyükşehir Tarihinde İlk: Sahilde Nikah Salonu Açılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kafelerin yanı sıra sahile bir de “Nikah Salonu” kazandırıyor. Kültür Park Galatasaray Meydanı civarında açılacak “Nikah Salonu” ile Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilke imza atılmış olacak.

Büyükşehir Tarihinde İlk: Sahilde Nikah Salonu Açılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kafelerin yanı sıra sahile bir de “Nikah Salonu” kazandırıyor. Kültür Park Galatasaray Meydanı civarında açılacak “Nikah Salonu” ile Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilke imza atılmış olacak. Toplam 500 kişi kapasiteli salon, Mersinliler’e yeşilin ve mavinin buluştuğu merkezi bir konumda uygun fiyata evlenme imkanı sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nde görevli İç Mimar Yeşim Kıyak, dış cephesinde beyaz renk tercih edilen salonunun mimarisini sahilin yapısına elverişli biçimde tasarlandıklarını söyledi.

Kır düğünü de yapılabilecek

Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park içerisine kazandırdığı Bakkal, Limon Kafe, Bizden Kafe ve Kır Kahvesi gibi mekanlarla kentin sahil şeridini canlandırdı. İlerleyen süreçte açılması planlanan mekanlardan birisi “Nikah Salonu” olarak belirlendi. İlkbaharda hazırlıklarına başlanan ve yaz sonunda son dokunuşları yapılan “Nikah Salonu” iç mekanda 300, dış mekanda ise 200 misafiri aynı anda ağırlayabilecek. Mekanın kapalı alanı düğün, nişan, toplantı veya balo gibi organizasyonlara ev sahipliği yaparken, açık alanda ise kır düğünü düzenlenebilecek.

“Nikah Salonu”nun fiyatı, lokasyonu ve kalitesi vatandaşa avantaj sağlayacak

Lokasyonu, kalitesi ve uygun fiyatıyla Mersinliler’e önemli faydalar sağlayacak olan “Nikah Salonu”, Kültür Park içerisindeki Galatasaray Meydanı’nın yanında yer alıyor. Büyükşehir’in mimarları, boş bir şekilde duran binanın kullanıma elverişsiz yapısında iyileştirmeler yaptı. Binanın yola bakan kısmında sunumların yapılacağı büyük bir mutfak, gelin-damat hazırlık odası, yönetim odası ve tuvaletler yer aldı. Denize bakan kısmında ise şeffaflığa özen gösterildi. Böylece camla kaplı kısımda deniz manzaralı bir organizasyon gerçekleştirilebilecek. Ayrıca iç mekanda tavanda ve duvarlarda ses yalıtımlarına özen gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli İç Mimar Yeşim Kıyak, “Projeye göre mevcut çelik taşıyıcıların üzerindeki kaplama sökülerek, suya ve ısıya dayanıklı bir kaplama ile yeni duvarlar elde edildi. Böylece mevcut yapının çelik prefabrik yapısına hiç dokunulmamış oldu” dedi.

“Planlarken burayı beyaz ve motifli bir bina olarak düşündük”

Yeşim Kıyak, binanın özellikleri ve hizmet kapasitesinden bahsederek, binanın tasarım aşamasında iç-dış etkenleri göz önünde tutarak en ince ayrıntıya kadar düşündüklerini söyledi. Kıyak, şöyle devam etti:

“Biz binanın formuna ilk baktığımızda nasıl bir bina görmek isteğimize karar verdik. Beyaz rengi kullanmamızın sebebi, hem denizin önüne geçmemek hem de saflığın, masumiyetin sembolü olması. Ana caddeden binaya yaklaşırken, kütleyi geline benzetmek istedik ve yöremize özgü eski balkon tuğlası dediğimiz hava geçiren delikli tuğlalar kullandık. Bembeyaz gelinlik ve beyaz dantelleri tuğlalar ile işledik cepheye. Bu delikli tuğlaların diğer görevi de hemen arkasında yer alan mutfak, gelin-damat odaları gibi mahalleri, gelen misafirlerin gözlerinden saklamak oldu. Yine iç mekan da açık tonlar kullanarak daha saf bir mekan oluşturmak istedik. Doğal malzemeler kullandık, yöresel seçkilerde bulunduk. Ve bu binada en güzel imzaları atacak kişilerin mekanı istedikleri gibi süslemeleri için sade kaldık. Kişilerin zevklerinin önüne çıkmamak esas prensibimiz oldu. Bununla birlikte ergonomik, akustik ve fonksiyonları doğru çözülmüş bir bina yaptık.”

“Nikah kıyılırken deniz de görülebilecek ve bence bu bir avantaj”

Belediyenin sahilde Nikah Salonu ile hizmet vermesinin çok güzel olduğunu ifade eden Kıyak, “Binayı yaparken dış cephede şeffaf camlar kullandık ve dolu alanları azaltarak şeffaf alanlara yöneldik. Aslında bir nevi denizle mekan arasındaki engelleri kaldırmak istedik. Denizi içeriye taşıdık. Nikah kıyılırken deniz de görülebilecek ve bence bu bir avantaj. Denize çok yakın bir bina olduğu için açık bir kır alanı da yapmak istedik. Yine fotoğraf çektirmek için köşeler hazırlayarak hem manzarayı kullanmış olacağız hem de nikah kıyılırken güzel kareler çıkmasını sağlayacağız” dedi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık