• DOLAR

    Alış:32.3151 Satış:32.3233
  • EURO

    Alış:35.0487 Satış:35.0886
  • ÇEYREK

    Alış:3696.1 Satış:3754.7
11 Eylül 2020, Cuma 9:35 | A+ | A-

Üniversiteye Yerleşen Kurs Merkezi Öğrencilerinden Başkan Seçer'e Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden eğitim alarak üniversiteye yerleşen öğrencileri ağırladı.

Üniversiteye Yerleşen Kurs Merkezi Öğrencilerinden Başkan Seçer'e Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden eğitim alarak üniversiteye yerleşen öğrencileri ağırladı. Merkez’in yanı sıra Tarsus, Silifke, Mut, Aydıncık, Gülnar, Erdemli ve Anamur’da hizmet veren kurs merkezlerinde eğitim alan ve üniversiteye girmeye hak kazanmış toplam bin 350 öğrenciyi 14 öğrenci temsil etti. Kendilerini tanıtarak kazandıkları bölümleri paylaşan gençler Başkan Seçer’le sohbet etme imkânı buldu.

Başarılarından dolayı gençleri tebrik eden Başkan Seçer, eğitimin olduğu ülkelerde demokrasinin olduğunu ve demokrasinin toplumların bir anlamda can simidi olduğunu ifade ederek, “Bütçelerin önemli kesimleri gelişmiş ülkelerde eğitim için ayrılıyor. Biz de, yasaların bizlere verdiği yetki ölçüsünde en değerli, en önemli, en yüksek katkıyı eğitime vermek istiyoruz” dedi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Tarsus Şube Kurs Müdürü Yasemin Üstüay Paksoy ve Merkez Şube Kurs Müdürü Melike Esiroğlu, Başkan Seçer’e ziyarette öğrencilerini yalnız bırakmadı.

“4 bin 334 öğrenci bizde eğitim gördü”

Gençlerle tek tek sohbet eden Başkan Seçer, kurs merkezlerinde verilen eğitimin ve öğretmen kadrosunun kalitesini artırdıklarını belirterek, “Biz geçen yıl yönetime geldiğimizde dershanelerimizde 900 öğrenci varmış. 3 bin 400 öğrenciyle başlayıp 900 öğrenciyle eğitim sonlanmış. 4 bin 334 öğrenci bizde eğitim gördü. 4 bin 200 ile başlayıp 4 bin 334 öğrenciyle bu eğitim öğretim yılını bitiriyorsanız işinizi ciddi, iyi yapıyorsunuz, kaliteli yapıyorsunuz anlamı çıkar. Biz önümüzdeki yıl bu çalışmaları daha da tahkim edeceğiz. Daha da iyi bir noktaya getireceğiz. Bozyazı’da da bir şube açıyoruz” diye konuştu.

“Bizim temel amacımız çocukların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olması”

Büyükşehir’in kurs merkezlerinin amacının ne diğer eğitim kurumlarıyla yarışmak olduğunu, ne de öğrencilerin kendi aralarında bir yarışa girmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Seçer şunları söyledi:

“Bizim temel amacımız; Gülnar’da Mut’ta, Akdeniz’de, Tarsus’ta görece olarak memur, işçi, emekli, emekçi, esnaf ya da fabrikatör her kim olursa olsun bütün vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğine sahip olması. Bizim yapmak istediğimiz bu. Onun için Mut’tan, Gülnar’dan, Anamur’dan, Silifke’den daha çok merkezden uzak ilçelerde başarı oldukça ben yaptığımız işin doğru olduğunu görüyorum. Dikkat edin bizim yaklaşık olarak 4 bin 300 öğrencimizin yüzde 50’lik kısmı toplam Mersin nüfusunun yaşadığı yerlerde. Örneğin merkez nüfusumuz 1 milyon 840 bin. 1 milyon 40 bini merkezde yaşar. Ama bizim aldığımız öğrenci sayımız yaklaşık olarak bin 250 civarında. Toplamın maksimum yüzde 35-40’lık bir kısmı. Oysaki nüfusun yüzde 60’ı merkezde yaşıyor. Buradan da ne yapmak istediğimizi, ne amaçladığımızı görebilirsiniz.”

Geçen yıl 170 öğretmenle eğitim öğretim yılının tamamlandığını bu yıl ise eğitim kadrosuna dahil edilen öğretmenlerle toplam 222 öğretmene erişildiğini belirten Başkan Seçer, üniversiteyi kazanan öğrencilere ilk yıl sağladıkları eğitim yardımlarından da bahsetti. Seçer, “Biz sadece üniversiteye hazırlanan gençlerimize yardım etmekle kalmayıp verdiğimiz öğrenim yardımı ile de üniversiteyi kazanan öğrencilerimize destek oluyoruz. Geçen yıl 7 bin 200 öğrenciydi, bu yıl bu rakam 8 bine yaklaştı. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize ilk yıllarında gerçekleştirdiğimiz eğitim yardımlarımızı sürdüreceğiz. Sadece bir beyan mukabilinde bize müracaat etmeniz durumunda 1400 TL zaten eğitim yardımını alacaksınız” ifadelerine yer verdi.

2024’e kadar toplu taşıma öğrenci için 1 TL kalacak

Başkan Seçer, 2024’e kadar öğrenciler için toplu taşıma ücretinin 1 TL kalacağı taahhüdünde bulunduğunu hatırlatarak,Biz istiyoruz ki, farklı enstrümanlarla da öğrencilere katkı yapalım. Kentin gelişimine üniversitelerin önemli katkı sunacağını düşünüyoruz. Özellikle bu katkı, toplumsal bir katkı. Öğrenci demek kültür demek, öğrenci demek sanat demek, öğrenci demek huzur demek, öğrenci demek genç insan. Kente farklı bir ambiyans getirir, onu önemsiyorum. Çok sayıda üniversite öğrencisi gelsin istiyoruz” dedi.

“Gülnar’da 128 öğrenci kapasiteli bir yurt çalışmamız var”

Mersin’de öğrencilerin konaklayabileceği öğrenci misafirhanelerinin ve konuk evlerinin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Seçer, şu ifadelere yer verdi:

Gülnar’da 128 öğrenci kapasiteli bir yurt çalışmamız var. Bunun 60’ı erkek, 68’i kız olmak üzere toplam 128 kapasiteli, bir hayli yol aldık. Pandemi biraz etkileyebilir. Eğitim-öğretim yılı sıkıntılı olduğu için. Orada da kırsal mahallelerden gelen öğrencilerimizin eğitim görmelerini sağlayacağız. 60 sporcu kızımızın hem sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri hem de yurt olarak kalacakları bir tesisimiz var. Kırsal mahallelerimizden farklı branşlarda başarılı kız sporcu öğrencilerimiz arasından bir seçme yaptık. Aileleriyle tanıştık. Milli Eğitim’le ortak bir projeksiyonla hem okulda eğitimini görecek çocuğumuz hem de burada yurdumuzda kalacak, burada bizim kulübümüzde hangi spor dalındaysa orada çalışmalara katılacak.”

“Birçok konuda öğrencilerimize, gençlerimize yardımcı olmak istiyoruz”

Başkan Seçer, Türkiye’nin; insanları, insanlığı, barışı, kardeşliği seven, insanları ayrıştırmayan eğitimli, bilinçli bir gençlikle gelişeceğini, daha saygın bir ülke haline geleceğini söyledi. Geçen yıl yürütülen hizmetlerin bu yıl da devam edeceğini belirten Başkan Seçer, “Yine bizim çorba ve ekmek konseptimiz var. Hem Tarsus Üniversitesi’nin girişinde hem Mersin Üniversitesi’nin girişinde artık bu bizde geleneksel olacak öğrencilerimiz için. Ayrıca özellikle kol gücüyle çalışan işçilerin sabah işe gittiği güzergahlara da bu seyyar lokantaları kuruyoruz. Çorba ve ekmek veriyoruz. Bunları devam ettirmeyi düşünüyoruz ve çamaşır yıkama çok önemli olacak sizin için. Gittiğiniz yerlerde göreceksiniz. Anneniz sürekli “Çamaşırları yıkadın mı, temiz giyiyor musun?” diye sizi uyaracak. Biz bunu da düşündük Mersin’de. Hem Tarsus Üniversitesi’nde hem Mersin Üniversitesi’nin girişinde bunları sağladık” dedi.

Tarsus Şubesi Kurs Müdürü Yasemin Üstüay Paksoy, öğrencilerin kursa gelirken evlerine geliyorlarmış gibi hissettiklerini ifade ederken bir öğrencisinin velisi ile yaşadıkları anıyı Başkan Seçer’e aktardı. Paksoy, “Bir anımızı anlatayım. Veli toplantısında bir velimiz söz aldı ve “Hocam siz ne yapıyorsunuz bu çocuklara. Benim öğrencim oraya koşa koşa geliyor, oraya gelirken çok mutlu oluyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Yıllarca dershaneye gönderdik ama ilk defa böyle bir şey yaşıyor. Çok teşekkür ediyorum başta Vahap Başkanımız’a sonra sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Çok mutluyuz, çok gururluyuz” diye konuştu.

Başkan Seçer,ziyaret sonrası öğrencilere hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık