• DOLAR

    Alış:32.3328 Satış:32.3419
  • EURO

    Alış:35.0918 Satış:35.1388
  • ÇEYREK

    Alış:3737.9 Satış:3797.3
18 Kasım 2020, Çarşamba 11:24 | A+ | A-

Bisiklet Dostu Kent: Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisikletlilerin kentte rahatlıkla bisikletlerini sürebilmesi ve trafikte yaşayabilecekleri sorunları en aza indirebilmek için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bisiklet Dostu Kent: Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisikletlilerin kentte rahatlıkla bisikletlerini sürebilmesi ve trafikte yaşayabilecekleri sorunları en aza indirebilmek için çalışmalarına hızla devam ediyor. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’nden gelen talep doğrultusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisiklete ve kullanıcılarına destek oluyor.

Mersin’de bisiklet kullanımını artırmak ve trafikte bisikletlilerin yaşadığı sorunları en aza indirmek için çalışmalar sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları ile kentin 5 noktasındaki VMS dijital mesaj levhalarına, evrensel sembollerden olan ve üzerinde “Bisikletliye Saygı- 1,5 metre” ile “Bisikletliyi Fark Edin” yazılı uyarılar yer almaya başladı.

Trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde mesajlar ile bisikletlilere dikkat çekiliyor

Bu mesajlar, GMK Bulvarı ile Akbelen Bulvarı kesişimindeki Karayolları yanında, GMK Bulvarı ile Vatan Caddesi kesişiminde, İsmet İnönü Bulvarı Liman Kavşağı’nda ve Hilton Kavşağı’nda, Adnan Menderes Bulvarı ve 34. Cadde kesişimindeki Orkide Kafe hizasında olmak üzere toplam 5 noktada, VMS dijital levhalarında yer alıyor.

Altuntaş: “Bisiklet sürücülerinin daha güvenli seyahat etmesini planlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Murat Altuntaş, “Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanımız son yıllarda ülkemizin farklı noktalarında ölümle sonuçlanan bisiklet kazalarının artığını ifade ederek, bununla ilgili şehrimizde bir çalışma yapılması için talepte bulundular. Biz de bir çalışma gerçekleştirdik. Şehrin yoğun trafiği olan 5 tane noktasına, VMS dijital levhaların üzerine, motorlu taşıt sürücülerinin bisikletlileri fark etmesine yönelik bir farkındalık çalışması yaptık. Sürücülerin karayolunu ortak kullandıkları bisiklet sürücüleri ile beraber daha güvenli bir şekilde seyahat etmesini planlıyoruz” dedi.

2021’de Mersin’e toplam 100 kilometreyi aşacak bisiklet yolu kazandırılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 2021 yılı içerisinde Mersin’e 100 kilometre bisiklet yolu kazandırmaya yönelik vizyonunu hatırlatan Altuntaş, “Biz, ilk etabı olan 18.2 kilometrelik bisiklet yolumuzun ihalesine bu ayın 24'ünde çıktık. 18.2 kilometrelik kesintisiz bir ulaşım sağlayacak bisiklet yolunu şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Yine 2021 yılı içerisinde de toplamda 100 kilometreyi aşacak şekilde bir bisiklet yolunu şehrimize kazandırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Özenir: “Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama”

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, son zamanlarda yaşanan bisiklet kazalarının artması üzerine böyle bir talepte bulunduklarını belirtirken, yapılan çalışmanın farklı şehirlere örnek teşkil etmeye başladığını ifade etti. Mersin'de bisiklet kültürünün yaygınlaşmasını amaçladıklarını ve daha fazla kişinin sağlıklı, çevreci, ekonomik ve sosyal yaşamı için bisiklet kullanmasını istediklerini dile getiren Özenir, şunları söyledi:

“Bu konuda da Mersin Büyükşehir Belediyesi bizi destekliyor. Yol yapımını hızlandırarak destekliyor. Son 16 yılda bisikletlinin karıştığı 83 bin trafik kazası yaşandı. Yine son 16 yılda şehrimizde 4 bin 700’den fazla bisikletlinin karıştığı trafik kazası yaşandı. Ama burada bisikletlinin suçlu olduğunu kastetmiyoruz. Genellikle bu trafik kazaları bisikletliye arkadan çarpma şeklinde olmaktadır. Son 2 senede yurdumuzda 258 vatandaşımız trafik kazalarında bisiklet kullandığı için hayatını kaybetti. Bunun da karşılığı, son bir ayda 10 vatandaşımızdır. Biz evrensel sembollerin yol üstü dijital levhalarda gösterilmesi talebimizi Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Sağ olsun Sayın Başkan da talebimizi yerinde buldu. Ardından hemen uygulamaya konuldu. Türkiye'ye örnek olacak bir uygulama ve pek çok olumlu geri dönüş aldık.”

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık