• DOLAR

    Alış:32.346 Satış:32.3511
  • EURO

    Alış:35.0679 Satış:35.1428
  • ÇEYREK

    Alış:3740.5 Satış:3799.4
12 Kasım 2020, Perşembe 9:12 | A+ | A-

Başkan Seçer, Fidanı Toprakla Buluşturup Can Suyu Verdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katıldı.

Başkan Seçer, Fidanı Toprakla Buluşturup Can Suyu Verdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katıldı.

Başkan Seçer, Mersin’in yüzölçümünün yaklaşık yüzde 50’sini orman alanlarının oluşturduğunu ve bu bakımdan kentin iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, “Bunu daha da artırmak, ormanlık alanları ihya etmek, daha verimli ormanlar yaratmak da bizlerin gayretine bağlı” dedi.

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikme etkinlikleri saat 11.11’de 81 ilin tamamında eş zamanlı gerçekleşti. Mersin’in de 13 ilçesinin tamamında pandemi tedbirleri alınarak fidan dikme etkinlikleri yapıldı. Kent protokolü, Toroslar İlçesi Korukent Mahallesi’ndeki etkinliğe katılarak çam fidanları dikti. Etkinlikte Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ve Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı yer aldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yeşil alanların çoğaltılması gerektiğini belirterek “Bugün tüm ilimizde 52 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Toplamda 2 milyon 18 bin fidanı inşallah bu proje kapsamında bu yıl toprakla buluşturmuş olacağız” dedi.

Başkan Seçer: “Her fırsatta bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çam fidanını diktikten sonra Toroslar İlçesi Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu öğrencisi Rodin Kaya Bükin ile birlikte fidana can suyu verdi. Başkan Seçer, yeşil alanların ekolojik dengeye önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Her fırsatta bakanlığımızın ya da yerel yönetimlerin bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle son süreçte; iklim değişikliği sorununun dünyada gerçekten artık mücadele edilmesi gereken en önemli sorunların başında olması sebebiyle de bu konunun önem kazandığını düşünüyorum. Farkındalık yaratmak amaçlı bir etkinlik. Umut ediyorum kamuoyuna da bu mesaj verilmiş oluyor” diye konuştu.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık