• DOLAR

    Alış:32.3149 Satış:32.3275
  • EURO

    Alış:35.0394 Satış:35.091
  • ÇEYREK

    Alış:3741.9 Satış:3801.8
14 Ağustos 2020, Cuma 9:13 | A+ | A-

Başarısının temelini Bilgievi’nde attı

Yolu Yuvacık Bilgievi’nden geçen Burak Bera Özbay, 1 milyon 472 bin 303 öğrencinin katıldığı LGS sınavında tüm soruları cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Başarısının temelini Bilgievi’nde attı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Hizmetleri Başkanlığına bağlı ve ödüllü gençlik projesi Kılavuz Gençlik Modeli’nin eğitime yönelik hizmetleri arasında yer alan Bilgievleri bu güne kadar birçok öğrencinin hayatına dokundu. Başarısının temelini Yuvacık Bilgievi programlarında atan Burak Bera Özbay ise 1 milyon 472 bin 303 öğrencinin katıldığı LGS sınavında tüm soruları cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

“BİLGİEVİ AKTİVİTELERİNİN BANA FAYDASI OLDU”
LGS sınavı öncesi bir plan oluşturduğunu dile getiren Burak Bera Özbay, düzenli bir şekilde sınava hazırlanarak, gün geçtikte hazırladığı çalışma planının seviyesini artırdığını söyledi. Çalışma seviyesini artırırken sınav sürecinde yaşanacak yorgunluğu da göz önünde bulundurduğunu kaydeden Burak, böylelikle bu LGS döneminde herhangi bir problem yaşamadığının altını çizdi. Eğitim hayatının yanı sıra sınav hazırlanırken okuldaki ve Bilgievi’ndeki öğretmenlerinin büyük destek verdiğini aktaran Burak, "Akademik eğitimim yanı sıra Bilgievi’nde yapılan sosyal aktiviteleri yapma imkânı buldum. Bunun bana zararı değil faydası oldu" dedi.

HEDEFİME UYGUN OLARAK ÇALIŞTIM
Türkiye birincisi olduğunu duyduğunda mutlu olduğunu ve büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Burak, "Okula başladığımda hedefime uygun olarak çalıştım. Bunun da sonucunu aldım. LGS sınavına girecek öğrencilere tavsiyem kendilerini yormadan hazırlık yapmaya başlasınlar. Bazı öğrenciler kendilerine zor bir ders programı hazırlıyor. Sonra da erkenden pes ediyor. Böyle yapmasınlar farklı sorular çözsünler, örnek soruları dikkate alsınlar. Bir de öğretmenlerinin tavsiyelerini dikkat etmeleri lazım" diye konuştu.

'İSTANBUL ERKEK LİSESİNİ KAZANDIM'
Hedefi olan İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleştiğini belirten Burak, "Başarıya giden yolda okul ve Bilgievi benim için yeterliydi. Tercih yaptıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleştim. Büyüyünce hedefim Elektrik Mühendisi olmak. Ayrıca bu başarıyı hayatımın her alanında ve üniversitede devam ettirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

KILVUZ GENÇLİK BİLEŞENİ BİLGİEVİ
Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü gençlik Modeli Kılavuz Gençlik Projesi’nin önemli bir ayağı olan Bilgievi, gerçekleştirdiği etkinliklerle öğrencilerin sosyalleşmesine destek oluyor. Bilgievi’nde bilgi destek derslerinin yanı sıra yoğun ders temposundan bunalan öğrencilerin rahatlamalarını sağlamak amacıyla zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak kulüp faaliyetleriyle sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor. Yolu Yuvacık Bilgievi’nden geçen Burak Bera Özbay da yoğun ders programlarının yanında katıldığı sosyal aktivitelerle sınavlarda üstün başarı gösterdi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık