• DOLAR

    Alış:32.3234 Satış:32.3287
  • EURO

    Alış:35.0267 Satış:35.0476
  • ÇEYREK

    Alış:3696.4 Satış:3754.4
28 Ekim 2020, Çarşamba 18:23 | A+ | A-

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nden Tunç Soyer'e ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Sabancı ile yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nden Tunç Soyer'e ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Sabancı ile yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Soyer, ziyarette demokrasinin önemine değinerek, farklı seslerin kendini ifade etmesinin önünü açmanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Sabancı ile yönetim kurulu üyeleri, İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık'la birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Mürsel Sabancı, kent konseyleriyle zaman zaman bir araya gelerek bağlarını güçlendirdiklerini söyledi. İzmir Kent Konseyi'nin yaptığı çalışmaları da takip ettiklerini belirten Sabancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Demokrasiye sahip çıkmak lazım”
Başkan Tunç Soyer de demokrasinin önemine değindi. Dünyada giderek demokrasiden uzaklaşıldığını söyleyen Tunç Soyer, “Aslında demokrasi, insanlığın bu gezegende yarattığı en büyük inovasyon. Çünkü demokrasi insanlığın en çok mutlu olduğu yaşam biçimi. Fakat günümüzde demokrasi biraz çoraklaşıyor, biraz çölleşiyor. Yani demokrasi iklimi genel olarak zarar görüyor. Peki, ne yapmak gerekiyor? Elbette demokrasiye sahip çıkmak lazım. Nasıl çıkacağız? Çok seslilikle” dedi. Farklı seslerin kendini ifade etmesinin önünü açmanın gerekliliğine değinen Soyer, “Biz aslında farklı sesleri birbirinden ayırdıkça kutuplaşmayı, ayrışmayı da perçinlemiş oluyoruz. Bu da giderek bizi demokrasiden uzaklaştırıyor. Kent konseyleri belki de hukuk sisteminin en iyi tanımlanmış demokratik unsurlarından biri. Kent konseylerine sahip çıkmamız lazım. Sığ siyasetin sularına sokmamamız lazım” dedi. İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık