• DOLAR

    Alış:32.3149 Satış:32.339
  • EURO

    Alış:35.087 Satış:35.1558
  • ÇEYREK

    Alış:3735.9 Satış:3797.1
11 Ekim 2020, Pazar 9:15 | A+ | A-

SANAT İSTANBUL'UN KARAYOLU DUVARLARIYLA BULUŞUYOR

İBB, kent genelindeki karayollarındaki duvarlarda bulunan, ekonomik maliyetleri yüksek ve ekolojik yararları tartışmalı konumdaki dikey bahçeleri dönüştürmek amacıyla başlattığı “Konuşan Duvarlar Projesi”ni, 11 Ekim günü Fikirtepe’de halka tanıtacak.

SANAT İSTANBUL'UN KARAYOLU DUVARLARIYLA BULUŞUYOR

İBB, kent genelindeki karayollarındaki duvarlarda bulunan, ekonomik maliyetleri yüksek ve ekolojik yararları tartışmalı konumdaki dikey bahçeleri dönüştürmek amacıyla başlattığı “Konuşan Duvarlar Projesi”ni, 11 Ekim günü Fikirtepe’de halka tanıtacak. Saat 12.00’de başlayacak programda, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay basını bilgilendirirken, sanatçılar da 200 metre uzunluğundaki duvarda grafiti çalışmalarını sürdürecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2010 yılından bu yana süren ancak ekolojik yararları kısıtlı ve ekonomik yükü ağır olan karayollarındaki dikey bahçe uygulamalarını dönüştürmek amacıyla başlattığı “Konuşan Duvarlar Projesini” 11 Ekim’de (yarın)Kadıköy’de basın toplantısıyla tanıtacak. Toplantıda İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay, basını bilgilendirirken sanatçılar da O-1 karayolu üzerinde 200 metre uzunluğundaki 2 bin metrekarelik duvar yüzeyinde grafiti çalışmalarını sürdürecekler. Projenin bu etabının sponsoru, Jotun. Farklı sponsorlarla şehrin duvarlarına sanatın renk yeteneğinin yansıması devam edecek.

SPONSORLU ÇALIŞMALAR BU AY TAMAMLANACAK

İBB bütçesinden kaynak ayırmadan, sponsorlu yapılan çalışmanın bu ay içerisinde tamamlanacak. Proje sayesinde dikey bahçelerin bakım maliyetlerinden tamamıyla tasarruf edilecek.Dönüşüm tamamlandığında belediye bütçesine 2 milyon ek kaynak yaratılmış olacak. Tasarruf edilen para İstanbul’a yeni yeşil alanlar kazandırmakta kullanılacak.

HEM EKONOMİK HEM SÜRDÜRÜLEBİLİR

Duvarlara yapılacak eserler, İstanbul’un enerjisini vurgulayan soyutlamalardan oluşuyor. Doğa, birlik, ev, barış, komşu, gençlik, paylaşım, saygı gibi kavramların maneviyatını ortaya çıkarmak amacıyla tasarlanmış olan bu kompozisyon; doğadan ilham alan renklerle canlanıyor. Farklı sponsorlarla İstanbul’un duvarlarına sanatın renk yeteneğinin yansıması devam edecek.

PROGRAM

Tarih: 11 Ekim 2020

Saat:12.00

Yer: Kadıköy, Fikirtepe, İstanbul Çevre Yolu, 34720 Kadıköy/İstanbul

Habere Ait Resimler

yukarı çık