• DOLAR

    Alış:32.3613 Satış:32.3756
  • EURO

    Alış:34.9206 Satış:34.9537
  • ÇEYREK

    Alış:3764.5 Satış:3826.4
18 Haziran 2020, Perşembe 4:06 | A+ | A-

Maarif Okullarında normalleşme süreci başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Uzaktan Eğitime geçen Tanzanya, Burundi, Nijer, Bosna Hersek, Arnavutluk, Mali ve Avustralya Maarif Okullarımız, yüz yüze eğitime.

Maarif Okullarında normalleşme süreci başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Uzaktan Eğitime geçen Tanzanya, Burundi, Nijer, Bosna Hersek, Arnavutluk, Mali ve Avustralya Maarif Okullarımız, yüz yüze eğitime başladı.

Uzun bir aradan sonra okullarına kavuşan öğrencilerimiz, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelmenin coşkusunu yaşadılar.

Korona nedeniyle 2 aydır kapalı olan Tanzanya’da uzaktan eğitimle devam eden Maarif Okulları 1 Haziran itibarıyla yüz yüze eğitime geçerek kapılarını açtı. Gerekli bütün önlemler alınarak şimdilik sınava girecek olan FORM6 öğrencilerinin derslere başladığı okulda online eğitim ise devam ediyor.

Okul binaları Covid-19'a karşı gerekli bütün önlemleri alınarak eğitime başladı. Okula maskesiz kimse alınmazken ve okul girişilerinde herkes elini, musluğa ve sabunluğa temas etmeden, yıkayarak içeri alınıyor. Görevliler tarafından yapılan ateş kontrolü ardından öğrenciler okul binasına giriyor.

Maarif Okullarında sosyal mesafe kurallarına da harfiyen uyulmaktadır.

Mali Maarif Okulları öğrencilerimizin okul özlemi son buldu

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine bir süredir Uzaktan Eğitimle devam eden Mali Maarif Okulları, yüz yüze eğitime tekrar başladı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı sonunda ulusal okul bitirme sınavlarına girecek olan ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri, eğitim ve destek personeli sosyal mesafe kuralına uyarak, alınan tedbirler çerçevesinde dersler işleniyor.

Veliler virüsten korunma tedbirlerine tamamen uyulduğundan dolayı memnuniyetlerini okul yönetimine bildirdiler.

Avustralya'nın Sydney kentindeki Avustralya Uluslararası Maarif Okulları yeni binasında alınan tedbirler çerçevesinde sosyal mesafe korunarak eğitim öğretime başlandı.

Sınıflarda ve etkinlik alanlarında öğrenciler sosyal mesafe kuralına göre yerleri ayarlanırken okul içerisinde düzenli olarak yapılan dezenfektan çalışması ardından öğrenciler ders işliyor.

Burundi, Nijer, Bosna Hersek ve Arnavutluk‘ta alınan tedbirler ardından yüzyüze eğitime verilmeye başlandı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık