• DOLAR

    Alış:32.3971 Satış:32.4465
  • EURO

    Alış:34.8986 Satış:35.2778
  • ÇEYREK

    Alış:3767.6 Satış:3833.1
02 Eylül 2020, Çarşamba 10:15 | A+ | A-

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Tunç Soyer'e ziyaret

Göreve yeni başlayan Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Volter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti.

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Tunç Soyer'e ziyaret

Göreve yeni başlayan Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Volter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Görüşmede kentler arasında işbirliğinin geliştirilmesi için diplomasinin önemli olduğu vurgulandı.

Göreve yeni başlayan Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Volter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer'in makamında ağırladığı Detlev Volter, daha önce Türkiye’yi ziyaret ettiğini ancak İzmir’e ilk gelişi olduğunu söyledi. Volter, Başkan Tunç Soyer'in Akdeniz kentlerine ilişkin girişimini çok beğendiğini ve İzmir’in köklü tarihi ile diğer kentlere iyi örnek oluşturacağını düşündüğünü söyledi. Görüşmede kentler arasında işbirliğinin geliştirilmesi için diplomasinin önemli olduğu vurgulandı.

“Salgından sonra yeniden etkinlik yapacağız”
Başkan Soyer de kentlerin özellikle spor ve sanat etkinlikleri aracılığıyla bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti. Koronavirüs salgınının kentler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade eden Soyer, İzmir'de de bu dönemde yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin yolcuların toplu taşıma yerine özel araçlarını tercih etmeleri olduğunu aktardı. Bu nedenle trafik yoğunluğunun arttığını kaydeden Soyer, belediye olarak daha sağlıklı ve çevreci ulaşım için bisiklet kullanımını teşvik etme çabası içerisinde olduklarını dile getirdi. Soyer küresel salgının ardından Almanya ile İzmir'in yeniden birlikte etkinlik yapacağını da belirtti.

Ziyaretin sonunda Tunç Soyer, Başkonsolosu Volter'e Tarihi Saat Kulesi’nin maketi hediye etti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık