• DOLAR

    Alış:32.3384 Satış:32.346
  • EURO

    Alış:35.0956 Satış:35.1414
  • ÇEYREK

    Alış:3736.5 Satış:3795.6
07 Temmuz 2020, Salı 1:07 | A+ | A-

BAŞKAN ŞAHİN'DEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ PROTOKOL!

Yeni tip Corona Virüs'e yönelik ulusal ve bölgesel çapta alınan koruyucu önleyici tedbirlerin karşılığını bulması, yeni normal düzen için uygun koşullar oluşturdu ve 1 Haziran itibariyle önlemlerin esnetilmesini beraberinde getirdi.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ PROTOKOL!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Ali Şefik Alkurt, Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Eyyup Maydanozoğlu’nun katılımıyla Fıstık Gibi Projesi Protokolü İmza Töreni düzenlendi. Bu kapsamda 2 bin kasap çalışanına ve 700 okul kantini işletmesine eğitim verilecek. Başkan Şahin, imzalanan protokolün Türkiye’de bir ilk niteliği taşıdığını belirterek, Kurban bayramı öncesi kasaplara verilecek eğitimin öneminin yüksek olduğunu söyledi.

Yeni tip Corona Virüs’e yönelik ulusal ve bölgesel çapta alınan koruyucu önleyici tedbirlerin karşılığını bulması, yeni normal düzen için uygun koşullar oluşturdu ve 1 Haziran itibariyle önlemlerin esnetilmesini beraberinde getirdi. Salgının halk sağlığı açısından yarattığı riski yönetebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Bilim Kurulu’nun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 25 Haziran’da yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi gereğince ise hizmet sektöründe bulunan kantinler ve kasaplar yeniden hizmete açıldı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Kantinciler Odası Başkanı Ali Şefik Alkurt, Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Eyyup Maydanozoğlu’yla yeni bir protokole imza atarak kent genelindeki kasap ve kantin işletmecileri ve personellerini “Fıstık Gibi” eğitim programına dahil etti. İmza töreninde protokolün Kurban bayramı öncesi kasap sektöründe çalışan vatandaşların enfeksiyon riskine yönelik eğitim sağlaması yönüyle de öneminin yüksek olduğunun altı çizildi.

ŞAHİN: GASTRONOMİ ŞEHRİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANMALIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir koordinasyonun sonucunda bugün burada olduklarını hatırlatarak, “Pandemi kurulunda çıkan kararlar önümüzde. Merkezi yönetim tarafından yayınlanan genelgelerimiz var. Kurban bayramına doğru gidiyoruz. Mübarek bayramımızın dinimize, medeniyetimize ve inancımıza uygun şekilde gerçekleştiriyoruz ancak salgın döneminde bayramımıza eğitimlerimizle katkı sağlamak amacındayız.Pandemiyle birlikte yayınlanan genelgeler gereğince yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler belirlendi. Hijyen Eğitici Eğitimlerine kasaplar ile kantinleri de dahil ediyoruz. Bunu kuaförler ve restoranlar için hali hazırda yapıyoruz. Şimdi bu çalışmamıza kasapları ve kantinleri de ekledik. Gastronomi şehriyiz. Bu yüzden şehrimize yakışır şekilde davranmalıyız. Çok hassas bir dönem. Şehrimiz çok önemli bir sınavdan geçiyor. Kurban bayramına giderken kasaplarla yapacağımız bu çalışma, bizi güçlendirecek. Bütün kasaplarımızın bu eğitimlere gelmelerini istirham ediyorum. Eğitim şart, her konuda kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Kurban bayramının hassasiyetini hep birlikte yöneteceğiz. Şehrimize hayırlı olsun diyoruz. Pandemiye karşı gerçekleştirdiğimiz eğitimlere önderlik etmeyi sürdürüyoruz. Bu eğitim sadece Kurban bayramına yönelik olmayacak. Daha uzun soluklu düşünüyoruz. Bu güzel et borsasını açan şehirde kasaplarımızın sertifikalı kasap olmaları çok önemli. Halk eğitimden sertifika verilen bir çalışma var. Biz şimdi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı ile bir araya gelip konuşacağız. Sertifikası olmayan kasaplarımızı da bu sertifika programına alacağız” dedi.

KANTİN DEYİP GEÇMEYECEKSİN ÇOCUK SAĞLIĞI, AİLE SAĞLIĞI TOPLUMUN ANA DAMARI

Kantinin gündelik hayattaki öneminin yüksek olduğuna dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, “Kantin deyip geçmeyeceksin. Çocuk sağlığı, aile sağlığı, okul sağlığı, toplum sağlığının ana damarı, merkezi. Başkanımız seçildiği andan itibaren vizyonuyla bu güzel projelerde yanımızda, dayanışma içinde oldu. Pandemi ile birlikte daha hassas olacağız. Okullar açılmadan önce bütün kurumlarımız ve odalarımızla çocuk merkezli, çocuk dostu sağlıklı kentlerde, sağlıklı ortamlarda eğitim almasıyla ilgili yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler var. Bu eğitim seferberliğimizi kantincilerimizle birlikte devam edeceğiz. Kantinde dikkat edilmesi gereken hususlar, tesiste yapılması gerekenler, çalışanların nasıl hizmet vereceği ile ilgili eğitimler bir program dahilinde 700 kantinciye verilecek. Daha sağlıklı kantinler, daha sağlıklı çocuklar daha sağlıklı aileler daha sağlıklı bir kent için el ele veriyoruz” diye konuştu.

SALGIN SÜRECİNDEKİ “FISTIK GİBİ” EĞİTİMLER İÇİN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR!

Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Eyyup Maydanozoğlu, Pandemiye karşı verilecek hijyen eğitim serüvenlerini başlattıklarını ifade ederek, şehir genelindeki bütün işletmelerin bu eğitimlere katılmaları ricasında bulundu.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı ise kasaplara yönelik gerçekleştirilmesi hedeflenen eğitimler için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Ali Şefik Alkurt, COVİD-19 sürecinde eğitim imkanını sunan Başkan Fatma Şahin’e teşekkürlerini ileterek, sözlerini şöyle tamamladı: Bizler bu sağlık eğitimlerine katılarak, geleceğimiz çocuklara daha iyi hizmet için bu projede olacağız.”

Habere Ait Resimler

yukarı çık