• DOLAR

    Alış:32.3198 Satış:32.3251
  • EURO

    Alış:35.0571 Satış:35.078
  • ÇEYREK

    Alış:3694.0 Satış:3752.2
19 Temmuz 2020, Pazar 5:07 | A+ | A-

ESKİ MADEN SAHASI ORMANA DÖNÜŞÜYOR

İnönü İlçesine bağlı Oklubalı Mahallesi’nde geçmiş dönemlerde maden ocağı olarak kullanılan alanı hafriyat toprakları ile dolduran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, alanda ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

ESKİ MADEN SAHASI ORMANA DÖNÜŞÜYOR

İnönü İlçesine bağlı Oklubalı Mahallesi’nde geçmiş dönemlerde maden ocağı olarak kullanılan alanı hafriyat toprakları ile dolduran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, alanda ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Genel Sekreter Ayşe Ünlüce ile Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy başta olmak üzere belediye bürokratları, personeli, Kent Konseyi gönülleri ile öğrenciler alanda ağaç dikimi gerçekleştirdi.
Doğaya verdiği önem ile çevreci projelerini hayata geçirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi İnönü Oklubalı’nda 70 bin metrekarelik eski maden sahasını ağaçlandırmaya devam ediyor. Geçmiş yıllarda maden sahası olarak kullanılan ve ömrünü tamamlayarak doğal yapısı bozulan bölgeyi hafriyat toprakları ile doldurduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, teraslama ve tesviye çalışmalarının ardından alanı ağaçlandırmaya devam ettiklerini belirtti. Ünlüce “Eskişehir’in daha yeşil bir kent olması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Oklubalı’nda da bu görmüş olduğunuz arazi, doğal yapısı bozulmuş, büyük oyuntuların olduğu bir alandı. Çeşitli çalışmalarda ortaya çıkan hafriyatları kullanarak öncelikle bu alanı tekrar kullanılabilir, doğaya kazandırılan bir alan haline getirdik. Bu gibi alanların doğaya kazandırılması son derece önem taşıyor. Bugün de personelimiz ile gelerek bu alandaki ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak istedik” diyerek atıl durumdaki alanın bu hale gelmesinde emeği geçen belediye çalışanlarına ve fidan desteği sağlayan Orman Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi’ne çevreci proje dolayısıyla teşekkür eden Oklubalı Mahalle Muhtarı Recep Ekincioğlu, alanın yeniden yeşillendirilmesi dolayısıyla Başkan Büyükerşen başta olmak üzere sahadaki tüm çalışanlara teşekkür etti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık