• DOLAR

    Alış:32.3102 Satış:32.3208
  • EURO

    Alış:35.0711 Satış:35.1064
  • ÇEYREK

    Alış:3725.1 Satış:3784.5
07 Haziran 2020, Pazar 1:06 | A+ | A-

BÜYÜKERŞEN : “YAŞADIĞIMIZ DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM!”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, salgın nedeniyle sağlığın öneminin daha iyi anlaşıldığı şu günlerde vatandaşları çevreyi temiz tutmaları konusunda uyardı.

BÜYÜKERŞEN : “YAŞADIĞIMIZ DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM!”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çevre sağlığı için önemli çalışmalara imza atıyor. Evsel atıkların ve tıbbi atıkların bertaraf edilmesi, güneş enerjisinden ve evsel atıklardan elektrik enerjisi üretimi gibi konularda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, salgın nedeniyle sağlığın öneminin daha iyi anlaşıldığı şu günlerde vatandaşları çevreyi temiz tutmaları konusunda uyardı. Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çocuklarla Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda buluştuklarını ve çocukları bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Büyükerşen, bu yıl pandemi nedeniyle bu etkinliği gerçekleştiremediklerini belirtti.

Pandemi döneminde birbirinden önemli çalışmalara imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, rutin çalışmalarını da aksatmadan yerine getiriyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bir yandan evsel atıklar, tıbbi atıklar, ambalaj atıkları ve gürültü kirliliği ile mücadele ederken, bir yandan da güneşten ve katı atıklardan enerji üretimi ile doğa dostu projelerini sürdürüyor.

Doğanın ve çevrenin kıymetini pandemi sürecinde daha iyi anladıklarını ifade eden Başkan Büyükerşen “İçerisinde bulunduğumuz bu zor dönemde sağlığımız için çevrenin ve doğanın ne kadar kıymetli olduğunu millet olarak bir kez daha anladık. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde ilgili birimimizce çok önemli çalışmalara imza atılıyor. 2010 yılında kurduğumuz Katı Atık Düzenli Depolama Tesisimizi artan nüfusa bağlı olarak 2017 yılında teknoloji ile güçlendirdik ve şuan evsel atıklardan enerji üretiyoruz. Bunun yanı sıra özellikle pandemi döneminde büyük risk taşıyan tıbbi atıklar da tarafımızca toplanmakta ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde bertaraf edilmektedir. Mülkiyeti belediyemize ait olan çorak arazileri de güneş panelleri ile doldurarak güneş enerjisinden elektrik üretiyoruz. Şu an Gülpınar Mahallesi’nde enerji üretimi gerçekleştiren santrallerimizin sayısını kısa süre içerisinde arttırmayı hedefliyoruz. Hayvansal atıklarından enerji üretimi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Kurmayı planladığımız Biyogaz Tesisi ile bitkisel ve hayvansal atıkların çevreye zarar verecek şekilde atıl halde depolanmasının yerine, atıkların kompost veya biyogaz şeklinde geri dönüşümü yapılarak bölge ekonomisine, istihdamına, sürdürülebilir tarıma ve toplumda geri dönüşüm bilincinin arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tüm bunların haricinde aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızı çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla okullarda personellerimizce çeşitli eğitimler veriliyor. Biliyoruz ki ağaç yaş iken eğilir. Bu yüzden de çocuklarımızın bu konudaki eğitimlerine büyük önem veriyoruz” dedi.

Korona virüs salgını nedeniyle çevre sağlığının büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Büyükerşen, vatandaşlardan çevre temizliğine dikkat etmeleri konusunda hassasiyet beklediklerini ifade etti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık