• DOLAR

    Alış:32.3132 Satış:32.3163
  • EURO

    Alış:35.1012 Satış:35.1293
  • ÇEYREK

    Alış:3714.5 Satış:3772.7
19 Aralık 2020, Cumartesi 11:08 | A+ | A-

DESKİ'nin online abonelik sistemi devrede

Pandemi dolayısıyla içme suyu aboneliği başta olmak üzere birçok işlemi evlerinden çıkmadan yapabilen Denizlililer, Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin vatandaşların ayağına kadar götürdüğü hizmetleri takdirle karşılıyor.

DESKİ'nin online abonelik sistemi devrede

Pandemi dolayısıyla içme suyu aboneliği başta olmak üzere birçok işlemi evlerinden çıkmadan yapabilen Denizlililer, Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin vatandaşların ayağına kadar götürdüğü hizmetleri takdirle karşılıyor. Salgına karşı yoğun bir mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, "Her şey vatandaşlarımızın sağlığı için" dedi.Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hayata geçirdiği online hizmetler vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Denizlililer, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'ne gitmeden kurumun resmi internet sitesi www.deski.gov.tr'den birçok işlemini yapabiliyor. Vatandaşlar ev ya da işyerlerinden yapacağı online başvuru ile abonelik işlemleri, abone devir işlemleri, abonelik iptal işlemleri, güvence bedeli işlemleri, su açma kapatma işlemleri, endeks işlemleri, fatura işlemleri, tarife işlemleri, abone bilgi güncelleme işlemleri, sayaç bildirim işlemleri, mühürleme ve plaka işlemleri gibi hizmetleri alabiliyor. Online müracaatın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri vatandaşların ayağına kadar giderek söz konusu başvuru işlemlerini tamamlıyor.

"Kapıma kadar geldiler"

Bağbaşı Mahallesi'nde esnaf olan Halil İbrahim Ona, Büyükşehir DESKİ’nin online işlemleri üzerinden su saati ile ilgili sorunu için talepte bulunduğunu anlatarak, "Online müracaatımın ardından Büyükşehir ekipleri kısa sürede gelip sorunumu çözdüler. Teşekkür ederim" dedi. Mustafa Sabuncuoğlu ise Büyükşehir DESKİ’nin online abonelik işlemlerine başvurduklarını anlatarak, "Evrakları tamamladık, daha sonra Büyükşehir DESKİ’den geldiler, imzamızı attık. Basit bir şekilde işlerimizi hallettik. Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi. Şeref Kızılhisar da abone işlemlerimi internet üzerinden yaptığını belirterek, "Kapıma kadar geldiler ve işlerimi halettiler. Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir teknolojik altyapısı ile de örnek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinin başlangıcından itibaren salgına karşı yoğun bir mücadele içine girdiğini söyledi. Kovid-19 konusunda çok hassas olduklarını, çünkü vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Tüm tedbirlerimize had safhada devam ediyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir DESKİ ekiplerimiz online başvurularla hizmeti vatandaşımızın ayağına kadar götürüyor. Vatandaşlarımız evinden ya da işyerinden çıkmadan birçok hizmeti online olarak alabiliyor" dedi. Teknolojik altyapısı ile Türkiye'nin en önde gelen belediyelerinden biri olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Teknolojik altyapımızı vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çok verimli kullanıyoruz. Emek veren katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu günleri inşallah birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” dedi.

Online başvuru ve işlemler nasıl yapılıyor?

Vatandaşların www.deski.gov.tr'de "Abonelik İşlemleri" sekmesinden yapacağı işlemi seçerek, ilgili evrakının dijital fotoğrafını (jpg, jpeg, gif, png) internet sitesine yüklemesi gerekiyor. Online başvurunun tamamlanmasının ardından konuyla ilgili işlem başlatan Büyükşehir DESKİ, vatandaştan randevu alarak ıslak imza almak için işyeri veya ikamet adresine gidiyor. Online abonelik işlemleriyle ilgili bilgi almak veya işlemlerinin hangi aşamada olduğunu öğrenmek isteyen tüm vatandaşların ise Büyükşehir DESKİ bünyesinde 7x24 hizmet veren "Alo 185" çağrı merkezini arayabilecekleri belirtildi.


Habere Ait Resimler

yukarı çık