• DOLAR

    Alış:32.3214 Satış:32.3282
  • EURO

    Alış:35.0573 Satış:35.0838
  • ÇEYREK

    Alış:3721.1 Satış:3779.9
18 Kasım 2020, Çarşamba 13:10 | A+ | A-

Büyükşehir'den Türk-İslam kültürüne büyük hizmet

Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ettiği Adil Beştaş Evi'nin Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olmasına yönelik protokol imzalandı.

Büyükşehir'den Türk-İslam kültürüne büyük hizmet

Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ettiği Adil Beştaş Evi'nin Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olmasına yönelik protokol imzalandı. Türk-İslam tarihi noktasında büyük bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Attığım bu imza beni en çok mutlu eden imzalardandır" dedi.18.11.2020Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ederek yok olmaktan kurtardığı Adil Beştaş Evi'nin Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olmasına yönelik protokol imzalandı. Protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türk Ocakları Derneği Denizli Şubesi'ne tahsis edilecek tarihi evde kurulacak Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi ile Denizli'nin tarihi, sosyal yaşamı, kültürel yapısı, ekonomik imkânları ve kent kimliğini akademik bir yaklaşımla değerlendirmek; gençlerin sosyal, kültürel bilinçlenmesine katkı sağlamak üzere veri tabanı oluşturmak, etkinlikler düzenlemek, farkındalık oluşturacak fikirler üretmek, kültürel devamlılığı sekteye uğratacak sorunlarla ilgili önlemler almak amaçlanıyor.

Başkan Zolan'a teşekkür

Protokol töreninde konuşan Prof. Dr. Tok, Denizli'nin en eski sivil toplum örgütlerinden biri olan Türk Ocakları ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin imzaladığı protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi. Tok, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan'a bu tarihi Adil Beştaş Evi'ni Türk Ocakları Derneği'ne tahsis etmesinden dolayı bütün üyelerimiz adına, şehrimiz adına ve milletimiz adına teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Burada şehrimizle, belediyemizle, diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte kentimizin kültürüne, Türk milletinin, Türk dünyasının, gönül coğrafyamızın kültürüne hizmet edecek etkinlikler yapmayı düşünüyoruz" dedi.

"Gelecek nesillere aktarılacak"

Başkan Zolan ise, uzun süredir arzu ettikleri bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türk Ocakları Denizli Şubemize tarihi bir mekanı vererek geçmişle bütünleşmek; ecdadımızdan gelen güzellikleri bu mekanda yaşatmak ve tüm değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak adına böyle bir protokolü imzalıyoruz" dedi. Türk-İslam tarihi noktasında büyük bir çalışma yapıldığını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Attığım bu imza beni en çok mutlu eden imzalardandır. Bu tarihi mekanda birçok güzelliklerimiz olsun. Gençlerimizle, şairlerimizle, birçok farklı mesleki kurumlarımızla sohbetler olsun, çalışmalar gerçekleşsin. Biliyorum ki burası sizlerle, Türk Ocağımızla çok güzel olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun. Allah'ım burada güzel hizmetler yapmayı nasip etsin." Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler tarihi Adil Beştaş Evi'nde incelemede bulundu.

Habere Ait Resimler

yukarı çık