• DOLAR

    Alış:32.5408 Satış:32.5858
  • EURO

    Alış:34.6922 Satış:34.7578
  • ÇEYREK

    Alış:4034.7 Satış:4103.3
16 Temmuz 2020, Perşembe 1:07 | A+ | A-

ATAŞEHİR'DE HAVAİ FİŞEK KULLANILMAYACAK

Sakarya’da 6 gün arayla yaşanan ve 10 canımızı yitirdiğimiz faciaların ardından havai fişek kullanmama kararı alan il belediyelerine ilçe belediyeleri de katıldı.

ATAŞEHİR'DE HAVAİ FİŞEK KULLANILMAYACAK

Sakarya’da 6 gün arayla yaşanan ve 10 canımızı yitirdiğimiz faciaların ardından havai fişek kullanmama kararı alan il belediyelerine ilçe belediyeleri de katıldı. Uzun zamandır kuşlara verdiği zararla da tepki toplayan havai fişek kutlamalarına karşı belediyeler harekete geçti.

Önce havai fişek fabrikasında yaşanan patlamayla 7 vatandaşın yaşamını yitirmesi, sonrasında da havai fişek patlayıcılarını taşıyan kamyonda meydana gelen patlamada 3 askerimizin şehit olması ve 12 kişinin yaralanmasının ardından birçok belediye etkinliklerinde havai fişek kullanmama kararı aldı.

İstanbul’da Ataşehir, Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe. Sarıyer, Şişli belediyeleri etkinliklerinde havai fişek kullanmayacağını duyuran ilk ilçeler oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak bundan sonra etkinliklerimizde havai fişek kullanmayacağız. Gökyüzünde göreceğimiz en güzel renkler coşkumuz olacak” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık