• DOLAR

    Alış:32.3472 Satış:32.3568
  • EURO

    Alış:34.9705 Satış:35.0124
  • ÇEYREK

    Alış:3762.4 Satış:3823.7
14 Ocak 2021, Perşembe 11:30 | A+ | A-

ASAT Alanya Konaklı Arıtma Tesisi'nin kapasitesini iki katına çıkarıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya- Konaklı Arıtma Tesisi’nde başlattığı iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmasıyla kapasitesini iki katına çıkarıyor.

ASAT Alanya Konaklı Arıtma Tesisi'nin kapasitesini iki katına çıkarıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya- Konaklı Arıtma Tesisi’nde başlattığı iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmasıyla kapasitesini iki katına çıkarıyor.

Yaklaşık 13 milyon liraya mal olması beklenen yatırımın Nisan ayı içinde tamamlanması hedefleniyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, atık su arıtma altyapısının ve tesislerin standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu kapsamda Alanya- Konaklı Arıtma Tesisi’nde kapsamlı bir iyileştirme ve rehabilitasyon çalışması yürütülüyor. Alanya İlçesi’nin atık su arıtma hizmeti açısından büyük önem taşıyan Alanya Konaklı Atıksu Arıtma Tesisi’nde iyileştirmelerle birlikte muhtelif yerlerde atık su altyapısı basınç hatları yapımı işi de sürdürülüyor. Yaklaşık olarak 13 milyon TL’ye mal olması beklenen çalışmanın Nisan ayı içinde tamamlanması hedefleniyor.KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAKHızla ilerleyen ve yüzde 65’i tamamlanan proje kapsamında, Konaklı Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki kullanılamaz durumda olan havalandırma havuzu yıkılarak yeni bir havalandırma havuzu inşa ediliyor. Elektromekanik ekipmanlar iyileştiriliyor ve tesis işleme kapasitesi 15.000 ton/gün’den 30.000 ton/gün’e, yani iki katına çıkarılıyor. Ayrıca Okurcalar TM3 terfi merkezine kolektör hattı yapılarak 4 adet pompa yenisiyle değiştirilecek. Son çöktürme havuzlarında yapısal rehabilitasyon işlemleri yapılacak. ASAT BAŞARILARI İLE ÖNE ÇIKIYOR Sözleşme kapsamında yapılacak işlerde kullanılacak olan mekanik ekipmanın da büyük kısmı temin edilerek sahaya indirildi. Bunlar arasında turbo blower, TM3 terfi merkezi pompaları, dalgıç pompalar, tahliye pompaları, dalgıç mikserler, burgu konveyörler, çöp presi, sıyırıcı gezer köprü, teleskopik vanalar, sürgülü kapak ve ızgaralar bulunuyor. Mavi Bayraklı sahiller başta olmak üzere çevre ve insan sağlığı açısından sigorta sayılan atık su arıtma tesislerinin sürdürülebilir şekilde hizmet vermesi önem taşıyor. Tesislerin ve bağlı altyapının bakım ile birlikte alanındaki teknolojik yeniliklerle donatılması açısından ASAT Türkiye’deki en başarılı kurumlardan biri olarak öne çıkıyor.

Habere Ait Resimler

yukarı çık