• DOLAR

    Alış:32.5029 Satış:32.5108
  • EURO

    Alış:34.5619 Satış:34.5919
  • ÇEYREK

    Alış:4044.6 Satış:4108.7
02 Nisan 2021, Cuma 11:31 | A+ | A-

Büyükşehir'den Kentsel Dönüşüme bütüncül yaklaşım

Bu amaçla merkez ve ilçelerde uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Büyükşehir'den Kentsel Dönüşüme bütüncül yaklaşım

Ortak çalışma için izlenecek yol ve yöntemler ele alındı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla merkez ve ilçelerde uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı koordinasyonunda ilçe belediyelerin imar yetkililerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla 19 ilçe belediyesi ve meslek odalarının katkılarıyla Antalya’ya özgü bir imar yönetmeliği hazırlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de planlı, kurallı, kimlikli yapılaşmanın bir plan bütünlüğü doğrultusunda uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla çalışma yapıyor. Merkez ve ilçelerde uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin bütüncül bir yaklaşımla hayata geçirilmesi amacıyla ilçe belediyelerin imar yetkililerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alper Gökçay ve Kent Estetiği Daire Başkanı Barış Soykam, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin imarla ilgili yetkilileri katıldı.

YOL HARİTASI KONUŞULDU

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda Antalya’daki kentsel dönüşüm uygulamalarının ilçelerle koordineli bir şekilde yürütülmesi adına nasıl bir yöntem izlenebileceği ele alındı. Kentsel dönüşümün planlama ve uygulama aşamasında ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışabilmesi için izlenecek yol haritası konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Kentsel dönüşüm çalışmalarının ortak akılla şekillenmesine yönelik toplantılar önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Habere Ait Resimler

yukarı çık