• DOLAR

    Alış:32.3167 Satış:32.3234
  • EURO

    Alış:35.0617 Satış:35.0873
  • ÇEYREK

    Alış:3723.8 Satış:3782.4
11 Kasım 2020, Çarşamba 10:55 | A+ | A-

Şehir Tiyatroları koronavirüs tedbirleri alarak sezonu açıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahne alıyor .Şehir Tiyatroları koronavirüs tedbirleri alarak sezonu açıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2020 – 2021 sezonuna 3 oyunla birden "perde" diyor KADINLAR KONUŞURSA Adana Şehir Tiyatroları'nın, hali hazırdaki üç oyunundan birisi.

Şehir Tiyatroları koronavirüs tedbirleri alarak sezonu açıyor
.

KADINLAR KONUŞURSA

Adana Şehir Tiyatroları’nın, hali hazırdaki üç oyunundan, provalarına başlanan ilk oyunu olan “Kadınlar Konuşursa” 14 Kasım 2020’de prömiyerini yapacak. Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazıp T. Murat Demirbaş’ın yönettiği; yaşanmış ve gazete kupürlerinde kalmış kadın öykülerinden yola çıkarak yazılmış olan “Kadınlar Konuşursa” kadınların iç dünyalarını, psikolojik derinliklerini gözler önüne seriyor.

Birgül Güler Yeşiloğlu oyun için şöyle diyor: “ Oyunda anlatılan kadın hikâyelerinin tamamı -maalesef ki- gerçek yaşamdan alınmıştır! Üçüncü sayfa gazete haberleri olarak okuduğumuz ama üzerinde hiç düşünmediğimiz ve -ne acıdır ki- artık kanıksadığımız üç kadının, üç yürek burkan hikâyesidir bu oyunda anlatılan!(…) Şiir gibi bir buluşma… Yarı düş, yarı gerçek… Bazen trajik, bazense komik bir kadın oyunu… İçinde şarkı da var, türkü de… Ağıt da var, zil takıp göbek atmak da var… Tıpkı hayat gibi! Biraz hüzün, biraz kahkaha… Yaşarken konuş(turul)mamış kadınlar… Ya ölüyken konuşabilselerdi acaba neler anlatırlardı?”

Zaman atlamalarının yer aldığı bu modern oyunu, geleneksel bir yaklaşımla ele alan T. Murat Demirbaş, her şeyden evvel bir insan olarak kadın penceresinden bakmaya çalıştı. Seyircide derin bir iz bırakacak olan “Kadınlar Konuşursa” Adana Şehir Tiyatroları’ndaki kalıcı hafızaya şimdiden aday.

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ

Adana Şehir Tiyatroları; ikinci olarak; komedi dalında Türkiye’de ses çıkaracak bir oyunla seyircilerle buluşacak. Köprüden Önce Son Çıkış: Dünyada birbirini tanımayan ve öldükten sonra, cennet ya da cehenneme gitmeden önce, arafta ya da bilinmedik bir yerde karşılaşan üç gencin hikâyesini ele alıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni Onur Erbilen. Komedi dalında iddialı bir metinle ve rejiyle Adana Şehir Tiyatroları’na oyun hazırlayan Onur Erbilen, İstanbul Devlet Tiyatrolarında Dramaturg. Genç kuşak yazarlardan olan ve ilerde de adından sıklıkla söz edeceğimiz Onur Erbilen, Adana seyircisine kolay kolay unutamayacağı bir komedi sunuyor.

Ölen üç gencin öncelikle kendi yaşamlarını sorgulamaları üzerinden; sistem eleştirisi ve yaşamanın önemini anlatan Köprüden Önce Son Çıkış seyircilere unutamayacağı bir komedi keyfi sunacak.

GRÖNHOLM METHODU

Adana Şehir Tiyatroları son olarak İspanyol yazar Jordi Galceran’ın yazıp, Beliz Coşar’ın Türkçeye çevirdiği ve Fırat Demirağ’ın yönettiği“Grönholm Methodu” adlı oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Oyunda bir şirketin toplantı odasında iş görüşmesine gelen dört adayın işe kabul edilmek için verecekleri sınavlarda birbirleri ile olan amansız mücadeleler anlatılıyor. Oyun aynı zamanda günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini ortaya koyuyor. Oyun tek mekânda geçiyor. Bununla birlikte kapitalizmin acımasız yüzlerinden birini gösteren ve iç dinamizmi yüksek, sürükleyiciliği fazla olan oyun seyircide yeni ufuklar açacağa benziyor.

Habere Ait Resimler

yukarı çık