• DOLAR

    Alış:32.3317 Satış:32.3404
  • EURO

    Alış:35.1579 Satış:35.1706
  • ÇEYREK

    Alış:3629.4 Satış:3686.9
13 Mart 2020, Cuma 8:03 | A+ | A-

ODA VE DERNEKLER ESKİŞEHİR İŞ KONSEYİNİ KURDU

ODA VE DERNEKLER ESKİŞEHİR İŞ KONSEYİNİ KURDU.

ODA VE DERNEKLER ESKİŞEHİR İŞ KONSEYİNİ KURDU

Eskişehir’de odalar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin başkanları şehrin sorunlarını çözmek için ortak hareket etmek adına kurulan iş konseyini imzaladılar.

Eskişehir Ticaret Odası’nın da aralarında bulunduğu 50 oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu Eskişehir İş Konseyi’ni oluşturuldu. 13 Mart Cuma günü TÜLOMSAŞ Müzesi’nde atılan imzalarla resmiyet kazanan Eskişehir İş Konseyi şehrin sorunlarının çözümü için sorumluluk üstelenecek. Eskişehir İş Konseyi adına ortak metni okuyan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, konseyin Eskişehir özelinde ise şehrin kalkınması ve gelişmesi hedef alınarak ortak değerler oluşturulması amacıyla ve oluşturulacak ortak değerlerin tüm Türkiye ve dünyada sesi olmak amacıyla kurulduğunu dile getirdi.

Güler, TÜLOMSAŞ’ın önemini vurguladı

Eskişehir İş konseyi adına yapılan açıklamada Konsey Üyeleri’nin hangi dünya görüşünden olursa olsun, bireysel siyasi fikir ve görüşler bir kenara bırakılarak Eskişehir merkezli ortak değerler oluşturulması ve bu ortak değerler sayesinde: kamu, sivil toplum ve özel sektör iş birliği ile ekonomik ve siyasi gelişmelere yön verebilen; Türkiye ve küresel düzeyde ekonomisi güçlü çağdaş bir Eskişehir yaratma gayesiyle hareket edileceği vurgulandı. ETO Başkanı Güler ise yaptığı açıklamada, Eskişehir İş Konseyi’nin şehrin lobi faaliyetlerine katkı sağlayacağını, Eskişehir’in sorunlarının çözümünde sorumluluk üsteleneceğini dile getirdi. Birlik ve beraberliğin şehre katkı sağlayacağını dile getiren Güler, sorunların çözümü için aynı masanın etrafında bulunmanın önemine değindi. Toplantının TÜLOMSAŞ’ta yapılmasının önemine de vurgu yapan Güler, TÜLOMSAŞ’ın ülkemizin raylı sistemlerdeki geleceğinde kilit rol oynadığının altını çizdi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık