• DOLAR

    Alış:32.4246 Satış:32.4357
  • EURO

    Alış:34.4045 Satış:34.4432
  • ÇEYREK

    Alış:4032.6 Satış:4096.8
19 Ekim 2020, Pazartesi 14:25 | A+ | A-

BÜYÜKŞEHİR'DEN KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN İÇİN BAĞIMSIZLIK KONSERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Azerbaycan’ın 29. bağımsızlık yıl dönümü için bir konser programı düzenledi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN İÇİN BAĞIMSIZLIK KONSERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Azerbaycan’ın 29. bağımsızlık yıl dönümü için bir konser programı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nda gerçekleşen konser; ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yer aldığı konser canlı yayında yoğun ilgi gördü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 29. yılına özel “Ankara-Bakü Kardeşlik Konseri” düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonunda 18 Ekim’de düzenlenen konser ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

TÜRK VE AZERİ EZGİLER SESLENDİRİLDİ

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 29. bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konserde Ankara Devlet Opera ve Balesi, CSO, TRT Ankara Radyosu ile Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçıları Türkiye ve Azerbaycan ezgilerini seslendirdi.

Kardeş ülke Azerbaycan’a destek olmak ve bağımsızlık gününü kutlamak için gerçekleştirilen konser canlı yayında Başkentliler tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

AZERBAYCAN’A DESTEK MESAJLARI

Son günlerde Ermenistan’ın saldırıları nedeniyle zor günler geçiren kardeş ülke Azerbaycan’a moral ve destek olmak amacıyla konser düzenlediklerini söyleyen Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ali Bozkurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ savaşı yüzünden programımız daha anlamlı bir hale geldi. Repertuarımızı da buna uygun olarak tespit ettik. Biz iki devlet tek millet olarak kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Orkestramızda Azerbaycan’dan gelen sanatçı arkadaşlarımız da var. Azerbaycan’ın bağımsızlığının yıl dönümünü kutluyorum.”

Salondaki davetlilerle Azeri ve Türk ezgilerini birlikte seslendiren Devlet Opera ve Balesi sanatçıları duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Senem Akdemir (TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı): “Türkiye olarak zor günler geçiren kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın her zaman yanındayız. Böylesine anlamlı bir projede yer almak gurur verici. Duygularımızı, düşüncelerimizi ve sesimizi böylesine anlamlı bir proje ile dost Azerbaycan’a ulaştırmak benim için çok büyük bir gurur.”

-Murat Akçay (TRT Ankara Radyosu Tar Sanatçısı-Kompozitör): “Bu konser bir anlamda Türkiye’nin can dostu Azerbaycan’a olan vefa borcunu ödemesi demek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz.”

-Şenol Talınlı (Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı): “Böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum. Azerbaycan şu an bir savaşın içinde. Dünyadan ve Türk Devletleri’nden Azerbaycan’a destek bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve yapmaya da devam edecektir.”

-Esin Talınlı (Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı): “Böylesine anlamlı bir konserde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Kardeş Azerbaycan’a da barış diliyor, savaşın son bulmasını istiyorum. Onlara ait olan topraklara da özgürlük diliyorum. Azerbaycan’a zafer diliyorum.”

-Sevinç Aliyeva (Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı): “Biz Türk milletinin yardımını ve desteğini her zaman hissediyoruz. Milletim ve memleketim çok zor bir dönem geçiriyor. Sizin desteğiniz sayesinde kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz.”

-Aykut Köselerli (Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı): “Bu güzel akşamda bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu zor günlerde tek devlet iki millet bilinci ile yanlarında olduğumuzu bu konser vasıtasıyla iletmek istedik. Bu zor günlerin hep beraber aşılacağına inanıyorum.”

-Malahat İsmaylova (Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı): “Ankara’da yaklaşık 8 yıldır yaşamaktayım ve hiçbir zaman kendimi yabancı hissetmedim. Bizlere her konuda destek olan Türkiye’me çok teşekkür ederim.”

-Özgür İnce (Ankara Devlet ve Opera Sanatçısı): “Böylesine anlamlı bir konserde yer aldığım için çok mutluyum. Azerbaycan bizim kardeşimiz. Barış olmasını diliyoruz. Kardeşçe bir arada yaşamaya devam edelim.”

TRT Ankara Radyosu Saz sanatçılarından Uğur Ömür ve Umut Sülünoğlu, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Çise Korkmaz, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı Hacer Özlü ile H.Ü Devlet Konservatuvarı Sanatçısı Yeliz Özkaya Arslan’ın da yer aldığı konseri izlemeye gelen vatandaşlardan Bakiye Korkmaz “Bu moral konserini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum” derken, Merdan Erdoğan adlı bir başka vatandaş da “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir’ diye çok güzel bir sözü var. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen Başkanımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Habere Ait Resimler

yukarı çık