• DOLAR

    Alış:32.33 Satış:32.3356
  • EURO

    Alış:35.163 Satış:35.1828
  • ÇEYREK

    Alış:3628.7 Satış:3685.8
30 Ocak 2021, Cumartesi 11:56 | A+ | A-

BÜYÜKŞEHİR'DE YILIN İLK AYINDA DA İHALELER HIZ KESMEDİ

Şeffaf belediyecilik uygulamalarını her geçen gün çeşitlendirerek artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, mal ve hizmet alım ihalelerini canlı yayınlamayı sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR'DE YILIN İLK AYINDA DA İHALELER HIZ KESMEDİ

Şeffaf belediyecilik uygulamalarını her geçen gün çeşitlendirerek artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, mal ve hizmet alım ihalelerini canlı yayınlamayı sürdürüyor. Başkan Yavaş’ın başlattığı uygulama vatandaşlar ve firmalar tarafından ilgiyle takip edilirken, yılın ilk ayında da toplam 74 ihale; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ilkesiyle başlattığı canlı yayınlanan mal ve hizmet alım ihaleleri ilk günden itibaren hem vatandaşlar hem de firmalar tarafından ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi yılın ilk ayında da hız kesmeden Başkentlilerin hayatını kolaylaştıracak mal ve hizmet alımlarına yönelik toplam 74 ihaleyi; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

İHALELERDE KARLA MÜCADELEYE ÖNCELİK

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kent genelinde kar ve buzla mücadele çalışmalarını titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi ocak ayında karla mücadelede önemli bir malzeme olan tuz alımı için de ihaleye çıktı.

Fen İşleri Daire Başkanlığıyaklaşık maliyeti 16 milyon 550 bin TLolan “Kar ve Buzla Mücadele Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Göl Tuzu Mal Alım İşi”ihalesi kapsamında 75 bin ton göl tuzu alımı gerçekleştirirken, “Karla ve Buzla Mücadele Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Solüsyon Alımı” için de ayrıca ihale düzenledi.

ULAŞIM PROJELERİNE İLİŞKİN İHALELER HIZ KAZANDI

Başkent’te ulaşım projeleriyle kent trafiğini güvenli ve kesintisiz hale getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kavşak ve yeni yol çalışmalarını hızlandırdı.

Başkan Yavaş, yıllardır Etimesgut İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini çözüme kavuşturacağını açıkladıktan sonra üç aşamalı projeyi başlattı. Türk Kızılayı Caddesi’nden sonra projenin ikinci ayağı olan 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşacak 5 kilometre uzunluğundaki alternatif bulvar için de Fen İşleri Daire Başkanlığı ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 107 milyon 29 bin TL olan “İstasyon Caddesi Alternatif Yol Projesi Sanat Yapıları Yapım İşi” ihalesi ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ocak ayında düzenlenen “Etimesgut İstasyon Caddesinde 6 Binanın Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkım İşi” ihalesine 73 firma katılarak yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyetin 197 bin 556 TL olduğu ve açık artırma yöntemiyle yapılan ihalede en yüksek teklif 558 bin TL oldu.

BAŞKENT’E YENİ ÜST GEÇİTLER YAPILACAK

Pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle ihaleleri hijyen koşullarına uygun olarak gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yılın ilk ayında yayaların can güvenliğini de sağlayacak ihalelere ev sahipliği yaptı.

Yayaların güvenli geçiş yapabilmesi için Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, “10 Adet Yaya Üst Geçit Yapım İşi” ihalesine çıkarken, 2021 yılı içerisinde 10 yeni üst geçit Başkent’e kazandırılacak.

Habere Ait Resimler

yukarı çık