• DOLAR

    Alış:32.3143 Satış:32.3216
  • EURO

    Alış:35.1031 Satış:35.124
  • ÇEYREK

    Alış:3718.1 Satış:3776.4
28 Eylül 2020, Pazartesi 10:05 | A+ | A-

Büyükşehir DESKİ'den Karabedirler'e yeni su kaynağı

İçme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı önlemlerini artıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çivril ilçesinin Karabedirler Mahallesi'nde açtığı sondajdan 25 litre/sn debiye sahip içme suyu kaynağı buldu.

Büyükşehir DESKİ'den Karabedirler'e yeni su kaynağı

İçme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı önlemlerini artıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çivril ilçesinin Karabedirler Mahallesi’nde açtığı sondajdan 25 litre/sn debiye sahip içme suyu kaynağı buldu.Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatmış olduğu sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı içme suyu sıkıntısı yaşanabilecek bölgeler için yaptığı araştırmada Çivril ilçesinin Karabedirler Mahallesi'nde sondaj çalışması başlattı. Bir süre önce başlatılan sondaj çalışmasında Karabedirler Mahallesi’nde saniyede 25 litre debiye sahip yeni bir içme suyu kaynağına ulaşıldı. Açılan içme suyu sondaj kuyusundan alınan su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılmasının ardından, iletim hatlarına bağlantıları yapılarak vatandaşların tüketimine sunuldu.

Alt yapı sorunları çözülmeye devam ediliyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için gece gündüz demeden kentin dört bir tarafında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyükşehir ile birlikte şehrin dört bir tarafında birçok alt yapı sorununu çözdüklerini ve çözmeye de devam ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Hemşehrilerimizin kadim kentimizde daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için gayret göstermeye devam ediyoruz. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Yeni içme suyu kaynağımız ilçemize, şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık