• DOLAR

    Alış:32.3304 Satış:32.3396
  • EURO

    Alış:35.1687 Satış:35.1912
  • ÇEYREK

    Alış:3635.9 Satış:3693.7
28 Eylül 2020, Pazartesi 9:15 | A+ | A-

Büyükşehir, Aladağ'ın içme suyu sorununa son veriyor

Büyükşehir, Aladağ'ın içme suyu sorununa son veriyorAdana'nın dört bir yanına sağlıklı su adım adım ulaşıyorUzak yakın demeden Adana'nın her noktasına eşit hizmet götürmek amacıyla, Başkan Zeydan Karalar'ın talimatları doğrultusunda proje üreten Adana Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi….

Büyükşehir, Aladağ'ın içme suyu sorununa son veriyor
Büyükşehir, Aladağ’ın içme suyu sorununa son veriyorAdana’nın dört bir yanına sağlıklı su adım adım ulaşıyor

Uzak yakın demeden Adana’nın her noktasına eşit hizmet götürmek amacıyla, Başkan Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda proje üreten Adana Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Aladağ’ın su sorununa son vermek üzere harekete geçti.

Aladağ ilçesine bağlı Ceritler Mahallesi Çöreğin Çukuru Mevkii, Mavriyan Mevkii, İncirli Mevkii ve Karaküre Mevkii, Meydan Yaylası, Gökçeköy Mahallesi Kozalan Mevkii, Kızıldam Mahallesi Çaltık Mevkii, Darılık Mahallesi, Yüksekören Mahallesi, Gireği Yeniköy Mahallesi, Kıcak Mahallesi, Körmesut Mahallesi ve Dailer Mahallesi’nde 59 kilometrelik içme suyu çalışması gerçekleştiren ASKİ, daha önce sağlıklı şebekesi ve isale hattı bulunmayan 15 farklı noktaya kaliteli içme suyu ulaşmasını sağlıyor.

Ceritler Mahallesi’nde 5,6 kilometre, Körmesut Mahallesi’nde ise 7 kilometrelik içme suyu borusunun döşemesini gerçekleştiren ASKİ ekipleri, ara vermeden Gökçeköy ve Dailer mahallelerindeki içme suyu hattı ve içme suyu depolarının yapımına başladı. Aynı zamanda proje kapsamında, isale hattında bulunan ve kanserojen içerikli 3 kilometrelik asbestli boruların yerine yeni nesil sağlıklı ve dayanıklı boruların döşemesi yapılıyor.

Toplamda projenin 12,6 kilometrelik kısmını tamamlayan ASKİ, muhtelif mahallelerde 15 adet yeni içme suyu deposunun yapımını da gerçekleştirecek.

Habere Ait Resimler

yukarı çık