• DOLAR

    Alış:32.3256 Satış:32.3309
  • EURO

    Alış:35.1774 Satış:35.1916
  • ÇEYREK

    Alış:3629.4 Satış:3686.6
18 Mart 2020, Çarşamba 3:03 | A+ | A-

Koronavirüsün travmatik etkisini azaltmak için "Psikososyal Destek Paketi"

Millî Eğitim Bakanlığı, küresel ölçekli virüse karşı toplum sağlığını korumak için alınan tedbirler ve desteklere bir yenisini daha ekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler için uzaktan öğretim yöntemiyle destek paketi hazırlandığını ve içerik çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Koronavirüsün travmatik etkisini azaltmak için

Okulların temizlik ve hijyen çalışmaları ve uzaktan eğitim sürecine yönelik yürütülen yoğun mesailere ek olarak koronavirüs salgınına ilişkin öğrenci ve velilere yönelik psikososyal destek paketi hazırlıkları da başlatıldı.

"Psikososyal Destek Paketi"ne ilişkin gelişmeleri duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler için uzaktan öğretim yöntemiyle destek paketi hazırlandığını ve içerik çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

81 ilde okullarda temizlik çalışmalarının da sürdürüldüğüne işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Bu önlemlere ve desteklere bir yenisini ekliyoruz. Bu süreçte salgın hastalığın travmatik etkilerini azaltmak amacıyla öğrencilerimize yönelik bir destek paketi hazırlıyoruz. Öğrencilere yönelik çalışmalar gelişimsel dönemlerine uygun şekilde hazırlanmış içeriklerle ve uzman bir ekiple oluşturuluyor. Özellikle okul öncesi ve ilkokul çağı çocuklarımıza yönelik psikoeğitsel videoların hazırlanması için ulusal psikososyal destek ekibimiz nöropedagoji, oyun terapisi, sanat terapisi alanlarında uzman akademisyenlerle birlikte içerik üretme çalışmalarına başladı. Bu içerikler kısa videolar şeklinde EBA aracılığı ile erişime açılacaktır."

Bu süreçte aileleri de unutmadıklarının altını çizen Selçuk, "Gençler ve ailelere yönelik de salgının yarattığı kaygıyı normalleştirmelerine destek olabilmek için bir kılavuz hazırlıyoruz. Psikolojik travmalar konusunda uzman bir akademisyen grupla çalışan ekibimiz bu kılavuzu da en kısa sürede tamamlayacaklardır." diye konuştu.

Habere Ait Resimler

yukarı çık