• DOLAR

    Alış:32.3368 Satış:32.489
  • EURO

    Alış:34.9484 Satış:35.1409
  • ÇEYREK

    Alış:3760.5 Satış:3838.9
16 Ekim 2020, Cuma 10:48 | A+ | A-

Büyükşehir'den kadınlara psikolojik ve hukuksal destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle hizmet veren "Kadın Danışma Merkezi" kadınlara psikolojik ve hukuksal konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Büyükşehir'den kadınlara psikolojik ve hukuksal destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleriyle hizmet veren "Kadın Danışma Merkezi" kadınlara psikolojik ve hukuksal konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin çalışmalarıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi, faaliyetlerine devam ediyor. Kuruluşundan bu yana ihtiyaçlar doğrultusunda kadınlar başta olmak üzere, talebe göre tüm bireylere psikolojik ve hukuki konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlayan Kadın Danışma Merkezi, aile içi iletişim, evlilik öncesi ve sonrası problemler, kaygı ve stres yönetimi, iş yaşamına ilişkin problemler, öfkeyle başa çıkma, özgüven gelişimi, şiddete bağlı travma ve özellikle pandemi döneminde stres yönetimi gibi ihtiyaç duyulan diğer konularda avukat ve psikolog desteği veriyor.

Öncelik aile ve bireyin korunması

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Danışma Merkezi’nde özellikle aile içi sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. “Önceliğimiz ailenin ve bireyin korunması, desteklenmesi, güçlendirilmesidir” diyen Akın, şöyle konuştu: “2012 yılında hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma Merkezi ile toplumun bütün kesimlerine yalnız olmadıklarını hissettirebilmeyi amaçladık. Bu çerçevede Kadın Danışma Merkezi her türlü şiddete maruz kalan, kişisel veya toplumsal problemlerle mücadele eden tüm fertlere ihtiyaç duyduğu hukuki, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetini ücretsiz olarak vermektedir” dedi.

Gönüllü psikolog ve avukatlar

Kadın Danışma Merkezi'ne başvurmak isteyen kadınların Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’ne gelebileceğini belirten Psikolog Ahmet Oktay Taştekin şiddetin toplumun tüm kesimlerinden ortadan kaldırılması için çalıştıklarına dikkati çekti. Psikolog Taştekin, “Burada başta kadınlar olmak üzere yetişkin, ergen ve çocuklara psikolojik danışmanlık yapıyoruz. Bunun yanı sıra evli ya da nişanlı çiftlere yönelik aile danışmanlık hizmeti sunuyoruz. İhtiyaç duyan vatandaşlarımızın Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın Danışma Merkezi'ne müracaat etmelerini istiyoruz” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık