• DOLAR

    Alış:32.3343 Satış:32.3395
  • EURO

    Alış:35.1226 Satış:35.1315
  • ÇEYREK

    Alış:3625.6 Satış:3682.7
25 Eylül 2020, Cuma 12:09 | A+ | A-

Başkan Soyer Kiraz’da muhtarları dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kiraz ilçesinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Başkan Soyer Kiraz’da muhtarları dinledi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kiraz ilçesinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda 56 mahallenin ihtiyacını muhtarlardan tek tek dinleyen Başkan Soyer, “Muhtarlarımızın neye ihtiyacı varsa elimizden geleniyapacağız. Siyasi parti ayrımı gözetmiyoruz. Bu bir nöbet. Kendi nöbet süremiz içinde sizlerin isteklerini ne kadar hızlı yaparsak kafamızı yastığa rahat koyarız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kiraz ilçesinin muhtarlarıyla toplantı yaparak sorunları ve talepleri dinledi, yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kiraz Belediyesi Şehit Özgür Küçük Sosyal Tesisi’nde yapılan toplantıya belediye bürokratları ve 56 muhtar katıldı. Muhtarlar tek tek söz alarak kendi mahallerindeki ihtiyaçları iletti ve bugüne kadar yapılan çalışmalar için Başkan Soyer'e teşekkür etti.
Hizmet elimiz Kiraz'ın üstünde olacak
Kirazlı muhtarlara daha önce bir araya gelmeyi planladıklarını ancak pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Sizinle bir araya gelemedik ama çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan sonra da hizmet elimiz Kiraz’ın üzerinde olacak. Hepiniz kadir kıymet bilir insanlarsınız. Sözlerinize başlarken yapılan çalışmalar için her biriniz teşekkür ettiniz.Bizim en büyük ödülümüz bu. Bunun daha büyük bir karşılığı yok. Sizin takdirinizin bizim için önemi büyük. Burada söylenen ne varsa elimizden ne geliyorsa gereğini yapmak için çalışacağız. Yatmıyoruz, boş oturmuyoruz. Siyasi ayrıştırma yapmıyoruz“ diye konuştu. Muhtarların talep ettiği konuların kağıtta kalmayacağının sözünü veren Başkan Soyer, 'Bütün bürokrat arkadaşlarım ve ben hizmet etmek istiyoruz. Bu bir nöbet. Biz bu görevi bir nöbet olarak görüyoruz. Görev süremiz içinde halkımızın ihtiyaçlarını ne kadar hızlı yaparsak kafamızı yastığa rahat koyarız” dedi.
Birlikte hizmet üretmek önemli
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin işbirliğinin hizmet üretmede önemine değinen Başkan Soyer, “Kiraz Belediye Başkanımız rahatsızlığı nedeniyle muhtarlar toplantısına katılamayacağını bildirmiş. Kiraz Belediye Başkanımızdan rica ediyorum mutlaka beraber çalışmamız lazım. Yoksa hizmetlerimizin bir bacağı eksik kalır. Kendisi meclis toplantılarına da katılmıyor. Neye ihtiyaç varsa biz çözmek için buradayız. Bu masada olmadığı zaman eksik kalıyoruz. Çünkü birlikte hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.
Efeler yolu ile Kiraz'ın cazibesi artacak
Toplantıda bölgenin cazibesini artıracak Efeler Yolu Projesi'ne de değinen Başkan Soyer, şunları söyledi: “Efeler Yolu üzerinde keşfedilmeyen yerler var. Güzergahlar belirlendi. 2021 yılının sonuna kadar bitirmiş olacağız.Efeler yolu hem bu bölge hemTürkiye ve Ege bölgesi için yepyeni bir marka olacak. Hem yurt içinden hem de yurtdışından çok büyük bir turizm hareketine dönüşecek. Bu bölgenin kaderini değiştirecek işlerden biri olacak.”
39 su kuyusu daha geliyor
Toplantıda muhtarların içme suyu, kanal alt yapısı, asfalt ve kilit parke taşı talepleri öne çıktı. Kiraz'ın jeolojik yapısı nedeniyle bazı bölgelerde su sorunu yaşandığına dikkat çeken Başkan Soyer, bu sorunu çözmek için İZSU Genel Müdürlüğü ve DSİ'nin birlikte çalıştığını, 2016 yılından bu yana İZSU'nun ilçede 47, DSİ'nin ise 11 kuyu açtığını söyledi.Kiraz'ın jeolojik ve hidrojeolojik yapısından dolayı bazı kuyulardan hiç su çıkmadığını, bazılarından su çıksa bile bir süre sonra kuyuların veriminin düştüğünü, bazılarından ise su vermeye devam edildiğini söyleyen Başkan Soyer, “Bu yılın sonuna kadar ilçede 8'i İZSU, 2'si DSİ tarafından 10 kuyu daha hizmete alınacak. 2021 yılıMayıs ayı sonuna kadar 31 kuyu daha açacağız. Bu alanda daha etkili sonuç alabilmek için üniversitelerimizle jeoloji, hidrojeoloji, hidrojeolojik kimya uzmanları ile çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Başkan Soyer, 2019 yılında Kiraz merkezi içme suyu arıtma tesisini hizmete aldıklarını belirterek Kiraz ilçe merkezi ile Hisarköy, Ceritler, Arkacılar, Şemsiler, Kırköy mahallerinin içme suyu şebekesini yenileyeceklerini, 136 kilometre uzunluğundaki şebeke yenileme işi için ihaleye çıktıklarının da müjdesini verdi.
Arıtma tesisi için hazırız
Kiraz'daki mevcut arıtma tesisinin yanı sıra Kiraz merkezi ve merkeze bağlı Yağlar, Karakoç, Haliller, Avunduruk, Yeniköy, Umurcalı ve Karaman mahallelerinin evsel atıklarını arıtmak için ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuracaklarını söyleyen Başkan Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yer tahsisi onayı aldıktan sonra hemen arıtma tesisi ve atık su hatlarının yapımına başlayacağız. İğdeli, Kibar, Ovacık, Sarısu, Sırımlı, Solaklar, Taşlıyatak ve Tulumlar yerleşimlerinin atık su sorununu da paket arıtma tesisleri ile çözmek için planlama çalışmalarımız sürüyor“ diye konuştu. Başkan Soyer, Dokuzlar Köyü Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu'nun köyün kaynak suyunu kullanmak için 2 kilometrelik iletim hattı döşenmesi talebinin de hemen yerine getirilmesi talimatını verdi.
Su depoları yenileniyor
Toplantıda İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 20 içme suyudeposunun bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı 15 içme suyu deposunun da 2021 yılı içerisinde bakım onarımının yapılacağı bilgisini verdi. Kaynak, kuyu ile depolar arasında 70 kilometre uzunluğunda iletim hattı ileve sıkıntı yaratan şebekelerin yenilendiği, Mersinlidere, Tumbullar ve Haliller köyünün bir kısmında50 kilometrelik iletim hattı ve şebeke yenileme çalışmalarının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanacağı daifade edildi.
Asfaltta yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca son bir buçuk yılda ilçede 20 kilometre uzunluğunda yolda, 43 kilometrelik ova yolunda asfalt çalışması yaptı. Yıl sonuna kadar 2 kilometre uzunluğundaki yol, 6 kilometre uzunluğundaki ova yolu asfaltlanacak. Yine son bir buçuk yıl içinde 127 bin metrekare kilit parke taşının döşendiği, 9 bin metrekarelik kilit parke taşının döşemi işleminin sürdüğü, 53 bin metrekarelik kilit parke taşının daha yıl sonuna kadar döşeneceği bilgisi verildi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık