• DOLAR

    Alış:32.3524 Satış:32.3601
  • EURO

    Alış:34.9362 Satış:34.9744
  • ÇEYREK

    Alış:3763.5 Satış:3824.6

Hiçbir canlıya el kaldırmak kimsenin hakkı değil..

ŞAYAN  ERCAN

ŞAYAN ERCAN

Hiçbir canlıya el kaldırmak kimsenin hakkı değil..

  • 30 Ağustos 2019, Cuma 1:08

Gün geçmiyor ki, bir kadın cinayeti, hayvan katli veya çocuğa istismar olmasın.. Kadına istismar, dolayısıyla çocuğa da direk istismar sayılır.

Bir anne çocuğunun gözü önünde katlediliyor.

Ne kadar acı söylemler bunlar;

- Ölmek istemiyorum!

- Lütfen ölme anne!..

Allah’ım ne günlere geldik böyle?..

Bu tür olaylar olurken, kalabalık bir kitle halinde engel olmak, polis çağırmak varken; birçok kişi telefonlarına sarılıp film çeker gibi videoya alıyorlar!İnsanlık bu kadar mı öldü Allah aşkına!..

Bir başka yerde televizyon ekibi, çok elim bir olayı çekip haber yaparken bile, kameranın karşısına geçen, orada bulunan, olayı izleyen vatandaş kameralara el sallayabiliyor.

Arkadaş heeey!..

Orada ölümlü bir kaza veya şiddetli deprem haberi, kayıplardan söz ediliyor.

Bu üzücü olaylar hepimizi ilgilendiriyor, bu ne tür bir duyarsızlıktır ki, kameralara el sallayabiliyorsun sırıtan bir suratla.

Veya elindeki cep telefonuyla birilerini arayıp, “şu an televizyon beni çekiyor, izle” diyebiliyorsun.

Empati yoksunu, zavallılar yığını,

Duyarsız et çuvalları,

Vicdan yoksunu, bananeci duygusuzlar!

(Daha sayayım mı?..)

İyi niyet, hoşgörü, sabır, vicdan ve empatiden yoksun öbekler haline gelindi.

Sıradan olaylar gibi nasıl da sık yaşar olduk tüm bunları.

Zaman mı insanları değiştirdi, insanlar mı zamanı, bilemiyorum doğrusu

Anneler, oğullarını yetiştirirken; “Sen erkeksin, koç oğlum benim, aslanım, pehlivanım…” diye diye küçükten şımartıyorlar. Oysaki cinsiyet ayrımı yapmak yerine insan olmayı, etik değerleri, vicdanı öğretseler ya.. Erkek olmak ayrı bir meziyetmiş gibi, kızlarına da, “erkek gibi benim kızım” diye severken bile erkek cinsine övgü olmuyor mu?

Ne “aslan oğlum”, ne de “erkek gibi kızım” demeden, insan olmayı öğretmektir doğru olan.

Erkekler kadınlardan ayrı birer yaratık değiller. Biyolojik olarak farklı ve bedensel güçlü olabilirler fakat bu da o daha narin yapılı kadınları ezme, üzme hatta hatta canına kastetme hakkını vermez.

Kendinize gelin, sizler beden gücünüzle övünürken, aklı ve zekâsı sizden daha yüksek olan hanımlar bununla dahi övünmeyecek kadar kibardırlar. Çocuklar, kadınlar, hayvanlar, bitkilerden çekin o pis ellerinizi. Beyninizle düşünün ki, öfkelerinizin, şehvetlerinizin önüne geçsin insanlığınız.

Toplumun bu tür konularda bilinçlenmesi artık acil bir gereksinim haline geldi. Annelere de çok görev düşüyor ki, erkek çocuklarını yetiştirirken önce “insan olmayı” öğretirlerse, kimselerin haklarına ve hayatına kastetmeyen birer yetişkin olmaları sağlanmış olur. Böylece; akıllı, zeki, vicdanlı ve ahlakı düzgün insanlarla kötü olaylar daha azalacak ve hatta hiç olmayacaktır.

Savunmasız hiçbir canlıya dokunulmayan, çevremizin insan gibi insanlarla dolduğu huzurlu günlere.

Sevgi ve saygıyla kalın.

http://www.bursaarena.com.tr/hicbir-canliya-el-kaldirmak-kimsenin-hakki-degil-makale,3497.html

Yorum Yazın
CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anket
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
yukarı çık