• DOLAR

    Alış:32.3623 Satış:32.3688
  • EURO

    Alış:34.934 Satış:34.9711
  • ÇEYREK

    Alış:3764.6 Satış:3825.6

BAŞYAZI - Temmuz'da şenlik başlıyor..

NECDET BULUZ

NECDET BULUZ

BAŞYAZI - Temmuz'da şenlik başlıyor..

  • 18 Mayıs 2020, Pazartesi 2:05

Koronavirüs belası nedeni ile içinde bulunduğumuz turizm sezonu geç açılacak. Ancak, Türkiye’ye yabancı turist akını olabileceği görünüyor. Alınacak tedbirlerle otellerde de doluluk oranının tam kapasite ile sürebileceği öngörülüyor.

Temmuz ayı “şenlik ayı” olarak hafızalara kazınacak. Geç de olsa, turizmdeki canlanma bu ayda başlayacak. Yaz ayının uzun sürmesi ihtimali ile Ekim sonuna kadar da turizmimize canlılık getirecek.

Türkiye, koronavirüsü başarılı bir şekilde atlatmayı başarabilen ülkelerden birisi olarak gösteriliyor. Tehlike henüz geçmedi ama alınan tedbirlerle bu beladan enkısa zamanda kurtulan ülkelerden biri olarak öne çıkıyoruz. Bu da turizmimize olan talebi artırıyor.

Otellerdeki hareketlilik lokantalara, kafe ve barlara kadar sıçrayacak. Zaten, bu iş yerlerinin de hangi tedbirlerle açılacağı daha önce açıklanmıştı.

2020 yılında Akdeniz ve Ege sahillerinde yaz tatili başlığı geçtiğimiz Nisan sonunda imkan dahilinde gözükmüyorken, son gelişmeler sektör için daha umut dolu senaryoların oluşma ihtimallerini artırmış bulunuyor.

Bentour CEO su Deniz Uğur “Temmuz başında start alıyoruz” diyerek turizmde yüzlerin gülebileceği mesajı veriyor.

Alman Seyahat Acenta Birliği (DRV) Siyaset ve Yurtdışı Kurulu'nun aktif üyesi olarak Türkiye'deki ilgili kurumlar ile yoğun görüşmeler sürdürdüğünü belirten Uğur’un umut veren açıklamalarına bakalım:

" Buna göre TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın oluşturmuş olduğu geniş kapsamlı tedbir planı ülkemize gelecek olan misafirlere maksimum güvenliği sağlayacak. Ayrıca havayolu şirketlernini uçak yolculuğunda güvenliği sağlayacak tam detaylı konseptleri mevcut. Havayolu şirketlerinin, otellerin, incoming acentaların ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerin yerinde olduğunu görmekteyiz. Bu tedbirler sayesinde Türkiye'ye gelen misafirlerin bu yaz güzel ve dinlendirici bir tatil geçireceklerine inancım tam. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ailem ile tatilimi Türkiye de geçirmeyi planlıyorum.”

Bentour Reisen yetkilileri ayrıca, özellikle Türkiye'ye bağı olan müşteri portföyü sahibi Seyahat acentaları başta olmak üzere Türkiye'ye olan taleplerde şimdiden bir artışın başladığını bildirdi.

Bir başka gelişme de var:

Hollanda merkezli tur operatörü Corendon, koronasız tatil satışlarına başlayacağını duyururken ilk etapta Türkiye'ye yönelik çalışmalarına başlıyor.

Havayolu şirketi de olan Corendon firmasının müşterileri, Amsterdam havaalanı Schiphol yakınlarındaki bir test noktasında, uçuşlarından hemen önce koronavirüs için test edilecek.

Tatilcilerin otele kadar olan yolculuğunda bulaşı önleyecek şekilde dış dünyayla temassız seyahat ayarlaması yapılacak. Amsterdam’da havaalanı transferi, uçak, Türkiye’de transfer ve konaklamada çalışan herkese ve tura katılanlara test yapılacağını açıklayan şirket, misafirlerin kaldıkları süre boyunca otellerinden ayrılmamaları şartıyla turistlerin sosyal mesafe ve maske endişesi olmadan tatil yapabileceğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, tatil satışlarının Corendon'un tüm yolculuğu kontrol edebileceği durumda olması kaydıyla gerçekleşeceği duyuruldu. Dolayısıyla tatiller, şirketin Antalya'da sahibi olduğu oteller için geçerli, uçuşlar da Corendon grubunun hava yolu şirketiyle yapılacak.

Amsterdam'daki otelinde bir test merkezi kurduğu belirtilen Corendon, pilotlar, kabin memurları, transfer görevlileri de dahil olmak yüzlerce çalışanına uzman doktorlarla koronavirüs testi yaparken Schiphol Havalimanı'nı yakınlarındaki bir diğer otelinde de, 50 euro karşılığında uçuş öncesinde yolcularına Covid-19 testi uygulayacak.

Özetleyelim:

İspanya, İtalya ve Fransa turizm açısından zor bir döneme girdi. Tek rakibimiz Yunanistan ama, bu da Türkiye’ye olan talebi önleyemedi.

Rusya'da Türk bayraklı tur operatörleri var. Onlar ülkemizde sağlığın ön plana çıkarıldığı bir turizm sezonuna hazır olduğumuzu bildikleri için turist getirmeye çalışırlar. Zaten Rus turist, Antalya’yı mesken tutmuş bulunuyor. Antalya’daki otellerin yeniden doluluk oranını yakalaması zor olmayacaktır.

Şu anda ülkeler arasındaki protokoller, uçak seferlerinin ne zaman başlayacağı önemli. Bunun çözülmesi halinde Türkiye’nin en kısa zamanda eski günlerine dönebileceği de açıkça görülüyor.

.

[email protected]

www.facebook.com/necdet.buluz

http://www.bursaarena.com.tr/basyazi-temmuzda-senlik-basliyor-makale,4551.html

Yorum Yazın
CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DİĞER YAZILARI tümü

Anket
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
yukarı çık