• DOLAR

    Alış:32.3289 Satış:32.3351
  • EURO

    Alış:35.1073 Satış:35.1553
  • ÇEYREK

    Alış:3742.9 Satış:3802.1
19 Temmuz 2020, Pazar 1:07 | A+ | A-

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TARIM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Van’da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatı doğrultusunda başlayan tarım seferberliği devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TARIM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretime verdiği destek arttırılarak devam ediyor

Van’da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatı doğrultusunda başlayan tarım seferberliği devam ediyor. Koronavirüs sürecinde ‘önce üretim’ diyerek Van merkez ve 13 ilçenin tüm kırsal mahallelerinde tarım hareketliliği başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere sunmuş olduğu destekler ile bu yıl tarım ve hayvancılıkta zirve noktayı hedefliyor. Seferberlik çağrısı kapsamında Tarımsal Hizmetler Dairesi başkanlığı, birçok mahallede arazi yolu, gölet yapım ve onarımı, kanal yapımı ve temizliği, koruge boru döşeme çalışmaları, sıvat kurulumu ile çiftçilere üretim konusunda destek sunuyor. Daire başkanlığına bağlı ekipler, bir günde 7 ilçede yürüttüğü çalışmalarla hizmet atağını devam ettiriyor. Muradiye’nin Uluşar, Erciş’in Kozluca, Bahçesaray’ın Han ve Güneyyamaç, Saray’ın Koçbaşı ve Özalp ilçesinin Dağdeviren mahallelerinde arazi ve yayla yollarını açarak çiftçilerin ulaşımına sunan ekipler, yine Muradiye’nin Topuzarpa mahallesinde gölet ve sıvatlara çiftçilerin ulaşımını sağlarken, Çaldıran’ın Fatih mahallesi ile Saray’ın Çavdarlık mahallelerinde de sulama kanallarında temizlik çalışması yürüttü.

Başkale ilçesi Atlılar mahallesinde bulunan mevcut sulama kanallarının temizliğini de yapan ekipler, Erciş ilçesinde yaşanan sel sonrasında hasar gören tarım arazilerinde de çalışma başlattı.

Başlatılan tarım seferberliği ile çiftçilerin üretimine büyük katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını 13 ilçenin kırsal mahallelerinde aralıksız sürdürecek.

Habere Ait Resimler

yukarı çık