• DOLAR

    Alış:32.3381 Satış:32.3461
  • EURO

    Alış:35.0976 Satış:35.1203
  • ÇEYREK

    Alış:3742.5 Satış:3801.9
20 Mayıs 2020, Çarşamba 2:05 | A+ | A-

Başkan Beyazgül Pandemi Sonrası Herkesi Halfeti'yi Görmeye Davet Etti

Başkan Beyazgül Pandemi Sonrası Herkesi Halfeti'yi Görmeye Davet Etti.

Başkan Beyazgül Pandemi Sonrası Herkesi Halfeti'yi Görmeye Davet Etti

Saklı Cennet Halfeti’yi ziyaret ederek Pandemi sonrası herkesi burayı görmeye davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Dünyada Karagül’ün tek yetiştirildiği yer olan Halfeti’de Yeşilgül üreticiliği

için başlatılan çalışmaları inceledi.

Saklı Cennet Halfeti’yi ziyaret ederek Pandemi sonrası herkesi burayı görmeye davet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Dünyada Karagül’ün tek yetiştirildiği yer olan Halfeti’de Yeşilgül üreticiliği için başlatılan çalışmaları inceledi.

İlçe ziyaretleri kapsamında Başkan Beyazgül’ün bu gün durağı Turizm Cenneti Halfeti oldu. Eski Halfeti bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Beyazgül, burada Halfeti Belediyesi tarafından yetiştiriciliği yapılan Karagül ve Yeşilgül teşhir serasını gezdi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’ya has üretilen bitkilerin dünya pazarında yer edinebilmesi için gerekli çalışmaların başlayacağının müjdesini verdi.

Ardından Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dâhil edilen Halfeti’nin doğal güzelliklerini tekne turu ile gezen Başkan Beyazgül, herkesi bu doğal cenneti görmeye davet etti.

Burada bir açıklama yapan Başkan Beyazgül, “Şuanda turizm cenneti Karagülün memleketi Halfeti’deyiz. Bu memleketin güzelliklerini Allah nasip ederse Pandemi sonrası birlikte yaşamak istiyoruz. Tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Gelin bu sakin ve güzel şehri birçok kendine özgü bitkilerinin olduğu bu yeri birlikte görelim” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN HALFETİYE YARDIMELİ

Halfeti ziyaretleri kapsamında Başkan Beyazgül, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yardım kolilerini Halfeti belediyesine teslim etti.

Burada Bir açıklama yapan Başkan Beyazgül, “Halfeti ilçene Ramazan ayında Yardım Kolisi dağıtmak için geldik. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Biz her zaman İlçe Belediyelerimiz ile Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımız ile beraberiz. İdrak edeceğimiz Kadir Gecesini tebrik ediyorum, Bayramımızın ve önümüzdeki günlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak ise, “Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan ayı olan ile olmayanın buluştuğu zamandır. Büyükşehir Belediyesi ve Halfeti Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ederken hazırladığımız bu yardım kolileri ile vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız da bizleri her alanda yalnız bırakmayarak her zaman bizlerin yanında oluyor. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Canan Onur Seyyar’da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Halfeti ilçemize desteklerini vermeye devam ediyor. Hazırladığı yardım malzemelerini bu gün Halfetili vatandaşlarımıza buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Halfeti Belediyesi tarafından ilçede yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Beyazgül’e Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, AK Parti İlçe Başkanı Canan Onur Seyyar ve Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar eşlik etti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık