• DOLAR

    Alış:32.3193 Satış:32.3247
  • EURO

    Alış:35.0731 Satış:35.0897
  • ÇEYREK

    Alış:3726.1 Satış:3784.7
08 Haziran 2020, Pazartesi 12:06 | A+ | A-

Bodrum Limanı 15 Haziran'da Vatandaşların Hizmetinde

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Limanında 9 Milyonluk yatırım ile yaklaşık 20 Bin metrekare alanda devam eden Yat Limanı, Alt Yapı ve Meydan Düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu.

Bodrum Limanı 15 Haziran'da Vatandaşların Hizmetinde

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Limanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Gürün; “Bodrum Limanı 15 Haziran’da vatandaşlarımızı yenilenen yüzü ile karşılayacak.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Limanında 9 Milyonluk yatırım ile yaklaşık 20 Bin metrekare alanda devam eden Yat Limanı, Alt Yapı ve Meydan Düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan elektrik, mekanik, yangın alt yapı imalatları, yürüyüş alanları ve oyun grupları çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Gürün ve Başkan Aras, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Aras, “Başkan Gürün’e Bodrum’a Verdiği Önem İçin Teşekkür Ediyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Limanında devam eden çalışmalarının belli bir oranda tamamlandığını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Limanındaki denizcilerimizin elektrik ve su ihtiyaçlarını çok yakında karşılayacaklarını ifade etti. Başkan Aras; “Bodrum’da bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin Altyapı, Bodrum Limanı, Turgutreis Yaşam Merkezi ve yeni otogar çalışmaları ile birlikte toplam yatırımı 250 Milyon civarında. Bu yatırım büyüklüğü Bodrum Belediyesi olarak bizim 1 yıllık bütçemize eşit bir büyüklüktür. Ben bu nedenle Bodrum’a verdiği önem nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada Büyükşehir Belediye Başkanımız ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek ve Bodrum’un ihtiyacı olan diğer bütün yatırımları da getireceğiz” dedi.

Başkan Gürün; “Bodrumumuza yakışan hizmetleri hayata geçiriyor, güzel ilçemize değer katıyoruz”

Muğla’nın güzeller güzeli ilçesi Bodrum’a yapılan yatırımların çok yakıştığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün birbirinden değerli ilçelere sahip olan Muğla’da yaşayan hemşehrilerinin de hizmetin en iyisini hak ettiğini belirtti.

Başkan Gürün; “Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumların başında geliyoruz. Şu an Bodrum’da devam eden yatırımlarımızın toplamı 250 Milyon TL’yi geçti. Tüm yatırımlarda bugüne kadar yapılması planlanan ama bir türlü hayata geçirilemeyen çok önemli yatırımlar. Alt ve üst yapılarıyla güzel Bodrumumuzun ihtiyacı olan ve vatandaşlarımıza söz verdiğimiz projeleri hayata geçirdik. Bodrum Belediye’mizle uyumlu bir şekilde vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Altyapıyla ilgili yatırımlarımızın hazırlığı 3-4 yıl önce başladı ve dünya bankasından sağladığımız kredi ile büyük yatırımların startını verdik. Turgutreis’te devam eden altyapı çalışmalarımız yanında Bodrum’un altyapısı için projelerimiz devam edecek. 13 ilçesi bulunan Muğlamızda yatırımlardan en fazla payı Bodrumumuza ayırıyoruz. Çünkü altyapı konusunda güzel ilçemizin büyük eksiklikleri var. Koronavirüs nedeni ile tüm kurumların bütçelerinde kısıtlamalar yaşandı ama altyapıyla ilgili sağladığımız kredi sayesinde altyapı yatırımlarına ara vermeden devam edeceğiz. Alt ve üst yapılarıyla güzel Bodrumumuza değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bodrum’da DSİ hatlarında yaşanan patlaklara da değinen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Güzel Bodrumumuz sürekli su patlakları ile gündeme geliyor. DSİ hatlarında bugüne kadar binlerce patlak meydana geldi. DSİ’nin mutlaka Bodrumumuzdaki HDPE ve CTP borularını sağlıklı hale getirmesi gerekiyor. Bu hatların mutlak suretle değişmesi lazım.” dedi.

Başkan Gürün; “Bodrum Limanı 15 Haziran’da vatandaşlarımızı yenilenen yüzü ile karşılayacak.”

Basın mensuplarının limandaki çalışmaların ne zaman tamamlanacağı sorusunu da yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Bodrum Limanı’nın yeni yüzüyle 15 Haziranda hazır olacağını ve çalışmaların tamamlanacağının müjdesini verdi. Başkan Gürün; “Bodrum Limanı’ndaki çalışmalarımız planlanandan biraz uzun sürdü. Zeminin mermerden andezite dönmesi ve koronavirüs salgını nedeni ile gecikmeler yaşandı. Sokağa çıkma yasakları, sipariş verilen malzemelerin şehrimize gelişi gibi sebeplerle aksayan çalışmalarımızı ekiplerimiz gece gündüz çalışarak telafi etti ve 15 haziranda limanımız yenilenen yüzüyle hemşehrilerimize, yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık