• DOLAR

    Alış:32.3149 Satış:32.339
  • EURO

    Alış:35.087 Satış:35.1558
  • ÇEYREK

    Alış:3735.9 Satış:3797.1
25 Mart 2020, Çarşamba 2:03 | A+ | A-

Büyükşehir, Kentte Zemin Temizliği Çalışması Yaptı

kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda da zeminde yıkama çalışması gerçekleştiriyor.

Büyükşehir, Kentte Zemin Temizliği Çalışması Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle kent genelinde dezenfeksiyon işlemlerini sürdürürken, kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda da zeminde yıkama çalışması gerçekleştiriyor. 10 su arazöz aracı ve 20 personeliyle kent merkezinde 4 ilçede çalışmalar yürüten ekipler, toplam 56 cadde ve bulvarı yıkayarak temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Kent merkezinde 4 ilçede 56 noktada zemin temizliği yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Makine İkmal Sahası’ndan sabah saatlerinde su arazöz araçlarıyla çıkarak, kentin farklı noktalarındaki cadde ve bulvarlarda zemin temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kent merkezinde Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli olmak üzere 4 ilçede toplam 56 noktada çalışmalar yürüten ekipler, araç ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu noktaları, Koronavirüs salgının yaygınlaşmasının önüne geçmek amacıyla temizledi.

“Temel amacımız bu süreci en az hasarla atlatabilmek”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürü Murat Eren, Koronavirüs salgını nedeniyle temas edilen noktalar ve hava akışında gerçekleştirdikleri dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra cadde ve bulvarlarda da zemin temizliği yaptıklarını belirterek, “Amacımız salgına neden olabilecek ortamlarda temizlik çalışmalarımızı hassasiyetle yapmaktır. Bununla ilgili zemindeki temizlik çalışmalarını yapabilmek için 10 tane arazöz aracı ve 20 personel ile Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bulvar, cadde ve özellikle de kalabalığın sık kullandığı noktalarda zemin temizliği çalışmalarımızı yürütüyoruz. Temel amacımız, temiz bir çevre ve temiz bir toplum yaratarak, bu süreci en az hasarla atlatabilmek” diye konuştu.

İşlek caddeler ve bulvarlarda temizlik çalışmaları yoğunlaştırıldı

Ekipler, çalışmalar kapsamında vatandaşların kalabalık halinde sıkça kullandığı Silifke, Zeytinli Bahçe, Çakmak, Mimar Sinan, İsmet İnönü, Viranşehir, Babil ve Cengiz Topel gibi caddelerin yanı sıra GMK, Turgut Özal, Okan Merzeci ve Adnan Menderes gibi bulvarlarda zemin temizliği yaptı. Ekipler, ayrıca Karaduvar, Liman, Hal ve 2. Çevre Yolu gibi hatlarda da temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık