• DOLAR

    Alış:32.3103 Satış:32.3151
  • EURO

    Alış:35.085 Satış:35.1355
  • ÇEYREK

    Alış:3690.3 Satış:3748.5
14 Ağustos 2020, Cuma 15:42 | A+ | A-

Başkan Seçer: "Kadın İstihdamı Bizim İçin Çok Önemli"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ile yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Başkan Seçer:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ile yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Her alanda olduğu gibi siyasette de kadınların önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Kadınlarımızın temsiliyet sorunu var. İyi güzel, cinsiyet kotası var. Ama temsiliyete geldiği zaman gerçekte rakam çok az. Ben geçen yıl istiyordum bir kadın belediye başkanımız olsun. Ama sıkıntı şuradan oluyor. Her insan değerlidir. Ama her insan da belli makamlara uygun değildir. Rağbet kadınlarda rakamsal olarak az olunca tercihleriniz de sınırlı kalıyor. Bu da sizi zorluyor. Erkek sayısal olarak daha fazla siyasetin içinde. Baktığınız zaman nüfusa yüzde 50 yüzde 50. Öyle bir denge var ki, yaşamsal denge. Her doğan 100 insanın 50’si kadın, 50’si erkek. Daha fazla kadınımızın siyasette olmasında yarar var. Yeni jenerasyonların girmesinde yarar var” dedi.

“Kadın istihdamını artıracağız”

Çalışma hayatında da, belediyecilik anlayışında da kadınları ayrı bir yere koyduğunu ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Çok fazla sayıda kadın istihdamı sağladık. Bunu özellikle bir anlayış olarak, bir politika olarak yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Her alanda, ‘kadın bu işi yapamaz’ denile; alanlarda bile biz kadınları istihdam etmeye gayret ediyoruz. Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte hem siyasal alanda, hem çalışma yaşamında, yaşamın her alanında kadınlar karar alma mekanizmalarında daha yoğun olurlar. Bu da toplumların modernleşmesi, kalkınması, demokrasi açısından çok olumlu katkılar yapar diye düşünüyorum.”

“İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç de, her gün bir kadının öldürüldüğü, her gün yüzlerce kadının şiddete maruz kaldığı bir dönemde, kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Genç, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve korunması için yürüttükleri kampanya hakkında da Başkan Seçer’e bilgi verdi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık