• DOLAR

    Alış:32.346 Satış:32.3511
  • EURO

    Alış:35.0679 Satış:35.1428
  • ÇEYREK

    Alış:3740.5 Satış:3799.4
10 Kasım 2020, Salı 10:10 | A+ | A-

Mersin'in Kalbi O'nun İçin Atıyor: Mustafa Kemal Atatürk

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edinişin 82. yılında da gençlerin, çocukların, kadınların, yaşlıların ve tüm Mersin’in kalbindeydi.

Mersin'in Kalbi O'nun İçin Atıyor: Mustafa Kemal Atatürk

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edinişin 82. yılında da gençlerin, çocukların, kadınların, yaşlıların ve tüm Mersin’in kalbindeydi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Atatürk’ü anma programları kentin farklı noktalarında gerçekleşti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda görevli genç tiyatro oyuncuları ise saat 09.05’te kentin 2 noktasındaki kavşaklarda üzerinde Atatürk portresinin bulunduğu pankart açtı.

Çiftçi kadınlar Atatürk için yazılan şiirleri dinledi

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği anma programlarının bir durağı Silifke İlçesi’ndeki Gazi Çiftliği oldu. Saat 09.00’da başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk için yazılmış şiirler seslendirildi. Pandemi tedbirleri gözetilerek gerçekleştirilen programa çoğunlukla üreten, ekmeğini topraktan çıkartan çiftçi kadınlar katıldı.

Çocuklar Atatürk için şiirler okudu, marşlar söyledi

Eş zamanlı gerçekleştirilen programların diğer bir noktası Büyükşehir’in kreşleri oldu. Adile Teyze ve Münir Özkul kreşlerindeki çocukların kalbinde de dilinde de Atatürk vardı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programlarda 4-6 yaş aralığındaki çocuklar hep bir ağızdan şiirler okudu, marşlar söyledi, koreografiler yaptı. Anı köşesinde fotoğraf çektiren çocukların dilinden ‘Atatürk’ eksilmedi.

Tarsus’ta da çocukların kalbi Atatürk için attı

Tarsus İlçesi’ne bağlı Atgirmez Mahallesi’nde de 4-12 yaş aralığındaki çocuklar oratoryolar ve dinletiler sundu. “Mustafam Mustafa Kemalim Oratoryosu”nunardından işaret dili ve şarkılarla koro halinde “10 Kasım” adlı dinleti gerçekleştiren çocuklar, “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” adını taşıyan bir dinleti de sundu. Çocuklar, dinletide koreografi de gerçekleştirdi. Program “Yiğidim Aslanım” ve “Atam Atam Mustafa Kemal Paşam, Atam Sen Rahat Uyu” adlı koreografi ve koro dinletileriyle noktalandı.

Mersin’de hayat Atatürk için durdu

10 Kasım saat 09.05’te Kipa ve Hilton kavşaklarındaki tüm ışıklar kırmızı yandı, trafik durdu. Sirenler çaldı ve saygı duruşuna geçildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı genç tiyatro oyuncuları üzerinde “Ata’m İzindeyiz” ve “Kalbimizdesin” yazılı pankartlar açtı. Pankartların üzerinde Atatürk portresi, dört kenarında ise sonsuzluk işareti yer aldı. Mersin’de hayat durdu, Mersinliler saygı duruşuna geçti, gözlerden yaşlar süzüldü.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık