• DOLAR

    Alış:32.5788 Satış:32.597
  • EURO

    Alış:34.752 Satış:34.7861
  • ÇEYREK

    Alış:4058.5 Satış:4123.9
28 Ocak 2020, Salı 6:01 | A+ | A-

"Kayseri Kültür Ve Turizm Merkezi Olacak"

Başkan Büyükkılıç, restorasyon yapılarak yenilenen Etnografya Müzesi'nin açılışına katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Kayseri’yi kültür ve turizm merkezi yapmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, bu doğrultuda yeni müzelerin açılması için çalıştıklarını kaydetti.
Tarihi Güpgüpoğlu Konağı’nda restorasyon çalışmaları sonrası yenilenen Etnografya Müzesi’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada Kayseri’yi kültür ve turizm şehri yapmak ve müzelerin sayısını artırmak için yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gerek sağlık turizmi, gerek gastronomi, gerekse kültür alanında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 6 bin yıllık ticari geçmişiyle Kayseri’miz için önemli bir merkez olan Kültepe’de de Erciyes Anadolu Holding’in katkıları ve Turkuvaz Medya’nın destekleriyle bir çalışma yapacağız. Kazının da 12 aya çıkartılması için gayretlerimizi sürdürmekteyiz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği kazılarla çıkarılan fosillere de değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, fosillerin tüm dünya tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtti. Turizmin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Ali Dağı’nda yamaç paraşütü, Zamantı’da rafting imkanları, Kapuzbaşı Şelaleleri,Hörmetçi Çiftliği’ndeki yılkı atlarımız, Sultansazlığı, balon turizmle Kayseri’yi buluşturmamız önemli ve anlamlı çalışmalarımız. Bu çalışmaların yanı sıra Kayseri’yi müzeler şehri haline getirmek için projeler hazırlıyoruz. Tablet Müzesi, Basın Müzesi, Kent Müzesi, Kukla Müzesi, Mimar Sinan Müzesi gibi çalışmalarımıza hız verdiğimizi buradan duyurmak istiyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılışı yapılan Etnografya Müzesi’nin de Kayseri’nin kültür ve turizmine katkı vereceğini belirterek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık