• DOLAR

    Alış:32.5497 Satış:32.5841
  • EURO

    Alış:34.68 Satış:34.7839
  • ÇEYREK

    Alış:4026.8 Satış:4093.8
14 Temmuz 2020, Salı 1:07 | A+ | A-

Soyer’e veda ziyareti

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Türkiye’den ayrılmadan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e veda ziyaretinde bulundu.

Soyer’e veda ziyareti

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Türkiye’den ayrılmadan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e veda ziyaretinde bulundu.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Türkiye’den ayrılmadan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e veda ziyaretinde bulundu. Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak’ın da bulunduğu görüşmede İzmir’in Marsilya ve Paris başta olmak üzere Fransa kentleriyle ilişkilerinin güçlendirilmesi üzerine konuşuldu.

Londra’ya gitmeden önce Soyer ile görüşen Başkonsolos Bertrand Buchwalter, “Dört yıl boyunca burada çok güzel anılarım oldu. İstanbul ve İzmir’i çok özleyeceğim. Sizin de İzmir’e getirdiğiniz yeni enerjinin artarak süreceğine inanıyorum” dedi. Başkan Soyer ise Fransa’da kardeş şehir uygulamasını başlatmak istediklerini, özellikle Marsilya ve Paris ile yakın ilişki ve işbirliklerinin önünün açmak istediklerini belirtti.

Ortak akıl ve demokrasi vurgusu
Pandemi sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatan Soyer, “Pandemi döneminde krizi fırsata çevirmeye çalıştık. Sokağa çıkma yasakları olduğunda asfalt çalışmalarını hızlandırdık. Bir yandan da kent içi demokrasiyi örgütlemek için çaba sarf ettik. Tüm zorluklara rağmen bu çalışmalar bizi teselli etti. İnsanlık zor bir dönemden geçiyor. Özellikle de bu dönemde Türkiye için demokrasinin daha iyi bir yönetim modeli olduğunu göstermemiz gerek. Bu nedenle ortak aklı belediye olarak önce kurumsal kimliğimizin en önemli parçası haline getirmeye çalışıyoruz. Daha şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Yol haritamız belli. Kentin altyapısını güçlendirerek bir dünya kenti haline getireceğiz. Kentin arka sokaklarına daha çok dokunacağız. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, Körfez temizliği gibi kentin önemli projelerini hayata geçireceğiz” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık