• DOLAR

    Alış:32.3272 Satış:32.3335
  • EURO

    Alış:35.0578 Satış:35.0725
  • ÇEYREK

    Alış:3727.8 Satış:3786.6
05 Ağustos 2020, Çarşamba 10:08 | A+ | A-

İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta teşkilatının 64. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'yu ziyaret etti.

İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta teşkilatının 64. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'yu ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta teşkilatının 64. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'yu ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe'nin de yer aldığı ziyarette Şemi Albat, Zabıta Daire Başkanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Belediye adına siz sokakta denetim yapıyorsunuz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da zabıta teşkilatının canla, başla, özveriyle, dikkatle çalıştıklarını kaydetti. Personelin, yasanın kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak çalıştıklarını söyleyen Özuslu, “Zabıta teşkilatı aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya koyduğu anlayış ve vizyonla hareket ediyor. Belediyenin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bir anlamda sokaktaki yüzü, eli, ayağı. Sizin diğer birimlerden farkınız şu; vatandaşla birebir temas kuruyorsunuz. Sizin kurduğunuz temasın altında bir denetim mekanizması var. Belediye adına siz sokakta denetim yapıyorsunuz” dedi.

“Denetleyeceksiniz ama üslup, tavır çok önemli”
Sokakta çalışmanın zorluklarına dikkat çeken Mustafa Özuslu, şunları söyledi: “Sokak zordur, doğru. Sokakta olmak daha fazla özveri ve dikkat gerektiriyor. Tatsız işler de yapıyorsunuz. Örneğin ceza kesiyorsunuz veya bir denetim esnasında usulsüzlük gördüğünüzde bununla ilgili yazışmalar yapılıyor, rapor tutuyorsunuz. Elbette denetleyeceksiniz ama üslup, tavır çok önemli. Ne söylediğiniz önemli ama asıl önemli olan onu nasıl söylediğiniz. İşin sırrı burada. 'Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır' derler. Öyle söyleyeceksiniz ki kişi rencide olmayacak ve söylediğinizi kabul edecek. Yani testi kırılmayacak. Ben sizin bunu başarılı bir şekilde yaptığınızı biliyorum.”

Zabıta personeli, programın sonunda Özuslu'ya çiçek verdi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık