• DOLAR

    Alış:32.3289 Satış:32.3351
  • EURO

    Alış:35.1073 Satış:35.1553
  • ÇEYREK

    Alış:3742.9 Satış:3802.1
13 Kasım 2020, Cuma 18:56 | A+ | A-

Depremzedeler Uzundere’deki konutlara yerleşmeye başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere tahsis ettiği Uzundere’deki konutlara depremden zarar gören İzmirliler yerleşmeye başladı.

Depremzedeler Uzundere’deki konutlara yerleşmeye başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere tahsis ettiği Uzundere’deki konutlara depremden zarar gören İzmirliler yerleşmeye başladı. Uzundere’deki konutların ilk sakinlerden Halit Sarper Keleş, “Dairelerde her şey var. Burada hayata sıfırdan başlayacağız. Çadırlarda kalan insanların da buraya gelmesini tavsiye ediyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Karabağlar Uzundere’de bir yıl boyunca ücretsiz olarak depremzedelerin kullanıma sunduğu konutlarındaki dairelerin ilk anahtarları teslim edildi. Beyazeşyadan, koltuk takımına kadar her türlü ihtiyacı giderilen dairelere yerleşmeye başlayan depremzedeler, barınma sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Deprem anında Bayraklı Yağcıoğlu Sitesi’ndeki evinde bulunan Yasemin Yıldırım Keleş ve Halit Sarper Keleş çifti enkaz altında kaldı. 10 dakika sonra kendi çabalarıyla kurtulan Keleş çifti, bir süre hastanede tedavi gördü. Evlerini kaybettikleri için komşularına sığınan çift, daha sonra Uzundere’deki konutlara yerleşmek için başvuruda bulundu.

Halit Sarper Keleş, “Ben ev sahibiydim. Depremin ardından binadan çıktığımda ayağımda terliğim bile yoktu. Her şeyimi kaybettim. Burada depremzedelere tahsis edilen evler, bizim hayatımızı kurtarıyor. Çünkü içerisinde eşyaları var. Elektrik, su gibi masrafları belediyeye ait. Buzdolabına kadar her şey var. Burada hayata sıfırdan başlayacağız” dedi. Evlerin depremzedelere tahsis edilmesinin yerinde, çok güzel ve gerekli bir uygulama olduğunu belirten Keleş, “Evleri çok beğendim. Çadırlarda kalan insanlar da umarım bu tarafa gelebilir. Depremzedelerin buraya gelmesinitavsiye ediyorum” dedi.
“En azından kışı burada geçireceğiz”
Depremzede Burcu Usta ise “Depremde evimizin büyük bölümü hasar gördü. Daha sonra binayı yıktılar. Depremin ardından yakınlarımızın yanına taşındık” dedi. Havaların artık soğuk olduğunu anımsatan Usta, “Kış kapıda. Bizlerin de kalacak yeri olmadığı için en azından kış aylarını geçirmek için geldik. Bu uygulama son derece iyi. Buradan çıkarken eşyaları da alabileceğiz. Bizim hiç bir eşyamız kalmamıştı” diye konuştu.
“Hiç bir şey almamıza gerek yok”
Özkanlar Apartmanı’nda evinin oldğunu ifade eden Bülent Muammer Turan (62) da Uzundere’deki konutlara yerleşti. Turan, “Dairem zemin üzerindeydi. Depremden sonra evin her tarafında hasar oluştu. Daha sonra binamız yıkıldı” dedi. Tek başına yaşayan Turan, şunları söyledi: “Ben burada oturacağım. Emekliyim. Benim için sorun yok. Burası da gayet güzel. Eve baktım. Gayet güzel. Hiç bir şey alıp gelmemize gerek yok. Sağ olsun belediye her şeyi düşünmüş. Bardak, çatala kadar her şeyi almışlar. Televizyon bile düğmesine bastığınızda çalışır vaziyette. Gayet güzel, çok memnunum.”
Şuana kadar beş ailenin yerleştiği dairelere, başvurular devam ediyor. Öte yandan Uzundere konutlarında çevre düzenlemesi kapsamında bloklar arası yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Yine toprak zemin de asfaltlandı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık