• DOLAR

    Alış:32.4812 Satış:32.4987
  • EURO

    Alış:34.7566 Satış:34.7943
  • ÇEYREK

    Alış:4031.5 Satış:4096.4
04 Ocak 2021, Pazartesi 10:30 | A+ | A-

MEYDAN TASARIM YARIŞMALARININ BİRİNCİLERİ AÇIKLANIYOR

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasında ödüller sahiplerini buluyor.

MEYDAN TASARIM YARIŞMALARININ BİRİNCİLERİ AÇIKLANIYOR

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasında ödüller sahiplerini buluyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 Ocak'ta katılacağı törende, Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

“İstanbul Kamusal Mekânlarına Kavuşuyor” temasıyla kentin meydanlarını yeniden tasarlamayı amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu amaçla Taksim, Bakırköy ve Kadıköy meydanları ile Salacak kıyı bandı için yarışma düzenledi. İstanbul Planlama Ajansı, İBB Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı ve İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen tasarım yarışmalarıyla meydanların; nefes alınabilen, canlı, huzurlu ve güvenli yerler olması amaçlanıyor.

Taksim Kentsel Tasarımı, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Kadıköy Meydanı ve Salacak Kentsel Tasarım yarışmalarına toplam 292 ekip yarışmacı olarak katıldı. İstanbullular tarafından büyük ilgiyle karşılanan her üç yarışma için düzenlenen halk oylamasında ise 384 bin 154 kişi oy kullandı.

Alanında uzman jüri üyelerince değerlendirilen meydan tasarım projelerinin birincileri, 5 Ocak'ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende kamuoyuna açıklanacak.

Habere Ait Resimler

yukarı çık