• DOLAR

    Alış:32.3149 Satış:32.339
  • EURO

    Alış:35.087 Satış:35.1558
  • ÇEYREK

    Alış:3735.9 Satış:3797.1
07 Ekim 2020, Çarşamba 11:55 | A+ | A-

Zamanda yolculuk yaptıran sergi

Bursa'da 35 yıldır eski radyo, televizyon ve gramofonlara yeniden hayat vererek tozlu raflardan inmelerini sağlayan koleksiyoner Ahmet Ali Şağın'ın yaklaşık 100 parçadan oluşan sergisi, Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenime açıldı.

Zamanda yolculuk yaptıran sergi

BURSA – Bursa'da 35 yıldır eski radyo, televizyon ve gramofonlara yeniden hayat vererek tozlu raflardan inmelerini sağlayan koleksiyoner Ahmet Ali Şağın’ın yaklaşık 100 parçadan oluşan sergisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime açıldı.
Bursa'da 35 yıldır eski radyo, televizyon ve gramofonları tamir ederek çalışır hale getiren 'Nostalji Doktoru' olarak bilinen Ahmet Ali Şağın’ın ‘Eski radyo televizyon ve gramofon sergisi’, Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı. Yaklaşık 100 eserin bulunduğu sergide, nostaljik radyolar, televizyonlar, müzik dolapları, gramofonlar, eski büfe konsolları ile eski ve yeni plaklar yer alıyor. Katılımcılar 1930’lu yıllardan kalma radyolarla nostaljinin tadını çıkarırken, hatıraların yeniden canlandığı müzik şölenine de şahitlik ediyor. Ziyaretçiler aynı zamanda televizyonun ilk ortaya çıktığı örneklerden olan siyah beyazlı ekranlardan Charli Chaplin’i seyredebiliyor. Sergi, 31 Ekim tarihine kadar Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, teknolojinin bu kadar yaygın olmadığı dönemlerde radyo ve gramofonların insan hayatında önemli yer kapladığını hatırlattı. Günümüzde tek tuşla dünyanın diğer yerine bağlanılabildiğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş,“Genç neslin eski radyo ve gramofonları inceleme fırsatı bulursa çok seveceklerine inanıyorum. Ahmet Ali Şağın’ı dükkanında ziyaret ettiğimde sergi fikri ortaya çıktı. Serginin ardından müzelerimizin birinde bu sergi için kalıcı yer açabiliriz. Raf aralarındaki ve tavanlardaki radyoları aşağı indirelim. Çünkü bu nostaljinin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Hatta yeniden radyo ve gramofon gibi nostaljilerin yeniden tercih edilmesi için bir akım başlatılabilir. Bu manada nostaljk bir eşya edinerek evlerimizde bulundurmalıyız. Sergi vesilesiyle bunun altyapının oluşturulmasını amaçladık. Bu nostaljiyi yaşattığı için Ahmet Ali Şağın’a teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı sergimize davet ediyorum” dedi.

Koleksiyoner Ahmet Ali Şağın ise serginin Tayyare Kültür Merkezi’nde açılmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın vesile olduğunu belirterek teşekkür etti. Nice tarihi olayların, savaşların, eserlerin, konuşmaların eski radyolardan, gramofon ve televizyonlardan dinlendiğini ve izlendiğini söyleyen Şağın, bu nadide eserleri tamir edip tekrar canlandırarak ulaşılabilir hale getirdiklerini dile getirdi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık