• DOLAR

    Alış:32.3093 Satış:32.3141
  • EURO

    Alış:35.0468 Satış:35.0795
  • ÇEYREK

    Alış:3691.9 Satış:3749.8
18 Haziran 2020, Perşembe 9:06 | A+ | A-

Slovenya Ankara Büyükelçisi Soyer’i ziyaret etti

Slovenya Ankara Büyükelçisi Primož Šeligo, İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Soyer’i ziyaret etti

Slovenya Ankara Büyükelçisi Primož Šeligo, İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İlk kez İzmir’e geldiğini söyleyen Primož Šeligo, bilişim teknolojileri, sağlık turizmi ve kültürel alışverişin önemini vurgulayarak, Slovenya’nın Koper şehrinden özellikle bu alanlarda çalışan bir delegasyonun İzmir’i ziyaret etmesi önerisinde bulundu.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Primož Šeligo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.Slovenya İzmir Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu ve Büyükelçilik Ekonomik İlişkiler Danışmanı Bengü Yüksel’in de katıldığı ziyaret, samimi bir havada gerçekleşti. Soyer, konuklarına İzmir hakkında bilgi verdi. Primož Šeligo, İzmir’e ilk kez geldiğini belirtti.Slovenya’nın en büyük ticari limanı Koper ile İzmir’in kardeş kent olabileceklerini söyleyen BüyükelçiŠeligo, işbirliği olanaklarının da altını çizdi. BüyükelçiŠeligo bilişim teknolojileri, sağlık turizmi ve kültürel alışverişin önemini vurgulayarak Koper’den özellikle bu alanlarda çalışan bir delegasyonun İzmir’i ziyaret etmesi önerisinde bulundu. Slovenya Dış İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen Bled Ekonomi Forumu’na katılım sağlanması konusu da gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 3Eylül’de açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında birebir görüşmelerin yapılabileceğini ifade etti. Başkan Soyer, delegasyonun İzmir’e İEF’de veya istedikleri başka bir tarihte gelebileceklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Slovenya Ankara BüyükelçisiPrimož Šeligo İzmir’in simgesi saat kulesi maketi hediye etti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık