• DOLAR

    Alış:32.5805 Satış:32.5868
  • EURO

    Alış:34.8323 Satış:34.8509
  • ÇEYREK

    Alış:4039.7 Satış:4103.5
08 Haziran 2020, Pazartesi 1:06 | A+ | A-

Mersin Büyükşehir, 65 Yaş ve Üstü Yurttaşlara Limonata İkram Etti

. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı,Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü yurttaşların dışarıya çıktığı tek gün olan pazar gününde onlara limonata ikramında bulundu.

Mersin Büyükşehir, 65 Yaş ve Üstü Yurttaşlara Limonata İkram Etti

browser hatası supports HTML5 video

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü hizmetlere devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı,Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü yurttaşların dışarıya çıktığı tek gün olan pazar gününde onlara limonata ikramında bulundu.

Tarsus Kültür Park yarenlik alanı, Mersin Atatürk Parkı, Adnan Menderes sahili Özgecan Aslan Barış meydanı ile Mezitli sahilinde aynı anda başlayan ve toplam 4 bin adet limonata ikramında bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan ekipler, tüm günü evde geçirdikleri için bunalan yurttaşlarla hem sohbet etti hem de sıcak havada içlerini ferahlatan limonata ile onları mutlu etti.

Büyükşehir’den yurttaşlara serinleten ikram

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan geniş çaplı önlemlerden birisi de 65 yaş ve üstü yurttaşların sokağa çıkmasının kısıtlanmasıydı. Mart ayından bu yana evde karantinada olan 65 yaş ve üstü yurttaşlar yeni normalleşme sürecine geçilmesinden sonra da haftada bir gün izin yaptıkları pazar günü dışında evlerinde kalmaya devam ediyor. Büyükşehir’in limonata dağıtımını gerçekleştirdiği 4 noktadan biri olan Özgecan Aslan Barış meydanında ekipler,güzel havanın tadını yürüyüş yaparak çıkarmak isteyen yurttaşları ellerinde limonatalar ile karşıladı. Belirlenen her noktada bin adet olmak üzere toplamda 4 bin adet limonata dağıtımı yapan ekipler, 65 yaş ve üstü yurttaşların yanı sıra isteyen herkese ikramda bulundu.

65 yaş ve üstü yurttaşlar limonata ile güzel havanın tadını çıkardı

Emekli Ahmet Erdil, Koronavirüs salgını sebebiyle uzun zamandır dışarı çıkamadığını belirterek, “Bugün evden biraz uzaklaştım, sahil boyunca hava aldım. Sizlerle karşılaştık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dağıtmış olduğu limonatadan aldım, teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden şahsen memnunum. Böyle devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

“Yapılan işler gayet güzel, memnunuz”

Sahili bisikletiyle turlayarak izin gününün tadını çıkaran 25 senelik emekli Astsubay Hasan Altınok da limonata ikramından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altınok, “Üç aydır evdeyiz. Şahsi ihtiyaçlarımızı konu komşu görüyor. Şöyle bir çıktık, deniz havası, sahil havası alalım dedik. Teşekkür ederiz Vahap Bey’e. Yapılan işler gayet güzel, memnunuz” diye konuştu.

Yürüyüşe çıktığını, limonata ikramı olduğunu görünce geldiğini söyleyen emekli öğretmen Sebahat Kaya, “Büyükşehir Belediyesi’nden memnunuz. Koronavirüs dolayısıyla da evdeyiz. Dışarı çıkıp alışveriş yapamıyoruz. İlk zamanlar tanıdıklar alışverişimizi yaptılar ama şimdi hafta sonu açık olursa çıkıp alışverişimizi yapıyoruz” İfadelerine yer verdi.

“Belediyemiz’den memnunuz, sahilimiz daha da güzelleşiyor”

75 yaşındaki emekli öğretmen Turan Kaya da güzel havanın tadını yürüyüş yaparak çıkaranlardan. 30 yıldır Mersin’de oturduklarını belirten Kaya, “Belediyemiz’den memnunuz, sahilimiz daha da güzelleşiyor. Tabii 1 gün bize yetmiyor. Sıkıcı oluyor, yorucu oluyor. Herkes sokaktayken emekliler evde kalıyor. İnşallah bu duruma bir çare bulunur” dedi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık