• DOLAR

    Alış:32.3609 Satış:32.3718
  • EURO

    Alış:34.9232 Satış:34.9866
  • ÇEYREK

    Alış:3764.5 Satış:3825.9
13 Kasım 2020, Cuma 14:53 | A+ | A-

Koç Lisesi öğrencilerinden depremzedeler için güç birliği

Türkiye'nin dört yanından yardımseverler İzmir depreminin yaralarını sarmak için desteklerini sürdürüyor.

Koç Lisesi öğrencilerinden depremzedeler için güç birliği

Türkiye'nin dört yanından yardımseverler İzmir depreminin yaralarını sarmak için desteklerini sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşen Koç Lisesi Öğrenci Birliği üyeleri de depremzedelerin orta ve uzun vadede ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için"Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına destek olmak istediklerini bildirdi. Başkan Soyer gençlere duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği yardım kampanyalarına bir destek de İstanbul Özel Koç Lisesi öğrencilerinden geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çevrim içi görüşen öğrenci birliği üyeleri, orta ve uzun vadede depremzedelerin doğacak ihtiyaçlarını karşılamak için "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasına destek olmak istediklerini bildirdi.

Orta ve uzun vadede destek önemli
İstanbul'daki liseler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek daha çok insana dokunmak istediklerini belirten Koç Lisesi Öğrenci Birliği Başkanı İlkan Budak, "Deprem haberini alır almaz ne yapabileceğimizi düşündük. Depremden hemen sonra depremzedelerin acil ihtiyaçları tüm Türkiye'den yardımseverlerin desteği ile hızlıca karşılandı. Ancak ilerleyen süreçte medya görünürlüğünün de azalması ile birlikte bu yardımlar azalacaktır.Depremzedeler bir yıl sonra da bu sorunları yaşayacak. Biz asıl orta ve uzun vadede onlara yardım etmek istiyoruz. Koç Lisesi öğrenci, öğretmen ve velilerinin yanı sıra İstanbul'daki diğer okullara da ulaşarak bir farkındalık kampanyası başlatacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasını inceledik, çok beğendik. Bu kampanyaya destek olmak ve daha çok insana dokunmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile de iletişime geçerek sürdürülebilir bir çalışma yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Ev eşyası ihtiyacı öne çıkıyor
Öğrencilerin duyarlılığına teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Verdiğiniz destek bizim için çok değerli. Sizin gibi vicdanlı, yüreği güzel gençlerle buluşmak beni çok mutlu etti. Başlattığımız kampanyaların sürdürülebilir olması depremden etkilenen yurttaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çok önemli. Kısa vadede 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyamıza gelen destekler, Hilton'da kullanıma açtığımız 380 oda, Uzundere'deki 224 evimizle depremde evleri ağır ve orta hasar gören ailelerimizin dertlerine derman olacak çözümler ürettik. Ancak orta ve uzun vadede sizlerin vereceği destekler çok önemli. Özellikle kampanyaya başvurarak kira yardımı alan ancak taşınacakları yeni evlerinde ev eşyasına ihtiyaç duyan ailelerimiz mevcut. Halkın Bakkalı ve Biz İzmir dijital platformları üzerinden verilecek destekler de bu anlamda çok kıymetli" diye konuştu.

Habere Ait Resimler

yukarı çık