• DOLAR

    Alış:32.3613 Satış:32.3756
  • EURO

    Alış:34.9206 Satış:34.9537
  • ÇEYREK

    Alış:3764.5 Satış:3826.4
13 Mart 2020, Cuma 2:03 | A+ | A-

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Virüs Önlemleri Artırıldı

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, her gün binlerce vatandaşa hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında dezenfekte çalışmalarına hız verildiğini kaydetti. Yahşi, ilaçlama çalışmasının periyodik olarak devam edeceğini söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Virüs Önlemleri Artırıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, korona virüsü önlemlerini sıklaştırdı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın Türkiye'de bir kişide korona virüsü testinin (Covid-19) pozitif çıktığını duyurmasının ardından, ülke genelinde hastalıktan korunmaya yönelik sterilizasyon çalışmaları sıklaştırıldı.

Bu kapsamda dezenfeksiyon çalışmalarına hız veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü,asansör, lavabo ve depolar da dâhil olmak üzere hizmet binasının tüm birimlerinde ilaçlama yaptı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, her gün binlerce vatandaşa hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında dezenfekte çalışmalarına hız verildiğini kaydetti.

İlaçlama çalışmasının periyodik olarak devam edeceğini söyleyen Yahşi, özellikle kış aylarında artan salgın hastalıkların yayılmasını önlemek ve insanları mümkün olduğunca virüslerden korumak amacıyla bundan sonra çalışmalara aralıksız olarak devam edeceklerini dile getirdi. Yahşi, özellikle toplum sağlığını hızlı bir şekilde etkileyebilecek olan ortak kamusal kullanım alanlarında hem çalışanların hem de vatandaşların sağlığını korumak adına binada ilaçlama yapıldığı bilgisini paylaştı.

Uzun zamandır okullarda virüsten korunma yolları ile ilgili bilgilendirme faaliyetlerinin de yoğunlaştırıldığını ifade eden Yahşi, öğrencilere hijyen ve sanitasyon kuralları ilgili bilgi verildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencileri virüsten korumak için eş zamanlı hijyen uygulaması başlattığını hatırlatan Yahşi, "Uygulama ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinde üretilen dezenfektanlarla günaşırı okullar temizlenecek. Okulda öğrencilerin elle temas ettiği her yer dezenfekte edilecek. Temizlik işlemi hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda gerçekleştirilecek. Dezenfeksiyon sonrasında sınıflar, öğretmen odaları, idari odalar, tuvaletler, laboratuvar ve atölye gibi kapalı alanlar havalandırılarak eğitime hazır hale getirilecek." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un küresel ölçekte etkili olan yeni tip korona virüse karşı eğitim alanında alınan tedbirlere ilişkin açıklamasıyla, Nisan ayındaki ara tatilin öne çekilerek 16 Mart'tan itibaren okulların bir hafta tatil edileceğini, 23 Mart Pazartesi gününden itibaren de uzaktan eğitim sürecinin başlayacağını kaydeden Yahşi, "Bu süreçte velilerimizden ricamız, evde de konunun ehemmiyetine değinmeleri ve çocuklarımızı kalabalık alanlardan uzak tutmalarıdır." ifadelerini kullandı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık