• DOLAR

    Alış:32.3402 Satış:32.3484
  • EURO

    Alış:35.1042 Satış:35.1321
  • ÇEYREK

    Alış:3730.0 Satış:3789.1
16 Temmuz 2020, Perşembe 5:07 | A+ | A-

DEMOKRASİ ZAFERİ 4. YILINDA...

Denizli, Türk milletinin destanlar yazdığı 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için kanını döken şehit ve gazilerine bir kez daha şükranlarını dile getirdi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4. yıldönümü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda törenle anıldı.

DEMOKRASİ ZAFERİ 4. YILINDA...

Denizli, Türk milletinin destanlar yazdığı 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı için kanını döken şehit ve gazilerine bir kez daha şükranlarını dile getirdi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4. yıldönümü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda törenle anıldı.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de törenlerle anıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlediği programa, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk ve davetliler katıldı. Salgın nedeniyle sınırlı sayıda vatandaşın alana kabul edildiği program saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene katılanlar daha sonra Büyükşehir Belediye binasında bulunan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşmasını izledi.

"Denizli Valisi olmaktan gurur duydum"

Vali Atik, 15 Temmuz gecesi Denizli’de yaşananları izledikten sonra Denizli halkıyla bir kez daha gurur duyduğunu belirterek, "Sağ olsun Osman Zolan Başkanımızın önderliğinde halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek şu anda bulunduğumuz meydanı adeta hınca hınç şekilde doldurarak candan daha kıymetli gördükleri vatanlarına sahip çıktılar. Ben 4 yıl öncekibu görüntüleri izlerken tüylerim diken diken oldu. Denizli Valisi olmaktan gurur duydum. Böyle vatansever insanlara hizmet etmekten dolayı gurur duydum. 15 Temmuz bizim tarihimizde bir kara leke olarak bir ihanet gecesi olarak anılacaktır. Aynı zamanda da vatanını seven milletini seven insanlarımız için de kahramanlık gecesi olarak anılacaktır. Ama Türk milleti o gece yapılan ihaneti içimizde yetiştirdiğimiz ihanet şebekesini de asla ve asla unutmayacak ve ileriki günlerde daha tetikte daha hazır bir şekilde ileriye bakacaktır" dedi.

Vali Atik'ten Başkan Zolan'a teşekkür

Vali Atik sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben hem organizasyonu düzenleyen hem de 4 yıl önce bu milleti diri tutan, Denizli insanının refleksini kontrol altına alıp o insanlara vatan sevgisi, bayrak sevgisi altında toplayan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan beyefendiye, dönemin yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, iyi ki varlar. İyi ki ben de Denizli'ye geldim. Bu güzel insanlarla Denizli halkıyla tanıştım. Bir kez daha gurur duydum."

Başkan Zolan: "Allah'ım bizlere o karanlık geceyi bir daha yaşatmasın"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Türk milletinin 4 yıl önce bayrağına ve vatanına sahip çıkmasının sözlerle ifade edilemeyeceğini söyledi. Başkan Zolan, "Allah'ım bizlere o karanlık geceyi bir daha yaşatmasın. Onu yaşamamak için de uyanık ve dikkatli olmamız, birlik ve beraberliğimizi her zaman korumamız lazım. Farklılıklarımız olabilir ama birliğimiz daim olmalı" dedi. 15 Temmuz 2016 gecesi Denizli'ni ve ülkenin canını hiçe sayıp millet iradesine sahip çıktığını anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "251 şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimiz var. Allah'ım şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize uzun, sağlıklı ömür versin. Ülkemiz bugüne kadar bir çok şehit verdi. Bu ülkenin bedelini geçmişte ecdadımız ödedi. Bugün emanet bizde . Milletin emaneti, ecdadımızın emaneti bizde. Bu emaneti son nefesimize kadar ileri götürmek bizim görevimiz ve gelecek nesillere sapasağlam teslim edinceye kadar Allah'ım bu emaneti yere düşürtmesin. İnşallah yarınımız bugünümüzden daha güzel olsun."

Başkan Zolan, Denizli Sancağı'nı anlattı

Başkan Osman Zolan daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen Denizli Sancağı'nın hikayesiniVali Atik'e anlattı. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden kısa süre sonra Denizli Sancağı ile birlikte Bayramyeri Meydanı’nda geldiğini, burada Denizlilere bir fetva verdiğini kaydeden Başkan Zolan, sancağın 15 Temmuz 2016'da meydana bir kez daha kendisi tarafından çıkartıldığını anlattı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık