• DOLAR

    Alış:32.3196 Satış:32.3348
  • EURO

    Alış:35.0143 Satış:35.0921
  • ÇEYREK

    Alış:3738.7 Satış:3798.7
21 Temmuz 2020, Salı 12:07 | A+ | A-

ÇEVREYARIŞMASINDA ESERLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği önemin ve hassasiyetin bir göstergesi olarak instagram üzerinden düzenlediği “Atıklar Dönüşüyor, Antalya Kazanıyor” başlıklı yarışmaya başvuran 189 eserin jüri tarafından değerlendirilmesi tamamlandı.

ÇEVREYARIŞMASINDA ESERLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Atıklar sanat eserine dönüştü

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği önemin ve hassasiyetin bir göstergesi olarak instagram üzerinden düzenlediği “Atıklar Dönüşüyor, Antalya Kazanıyor” başlıklı yarışmaya başvuran 189 eserin jüri tarafından değerlendirilmesi tamamlandı. İlk üç eser sahibi yarışmacıya birbirinden güzel hediyeler verilecek.
Çevre ve doğa dostu çalışmalarıyla dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin atıkların yeniden kullanılması ve geri dönüşümü amacıyla instagram üzerinden düzenlediği yarışma büyük ilgi gördü. Pandemi sürecinde Antalyalıların evlerinde ailece sosyal etkinliklerde bulunması, atık malzemelerden sanatsal çalışmalar yaparak çevre bilincinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen yarışmada başvurulardan 189 eser kabul edildi. Geri dönüştürülebilir malzemelerle yaptıkları objeleri instagram üzerinden#AtıklarDönüşüyorAntalyaKazanıyor etiketiyle paylaşan yarışmacıların eserleri uzman jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Jüri, 189 eser arasından öncelikle ilk 15’e giren ürünü belirledi.
RENKLİ VE FARKLI TASARIMLARDAN İLK 3 BELİRLENDİ
Pet şişe, gazete kâğıdı, kavanoz, hasır ip, gazoz kapağı, eski çorap ve çeşitli atık malzemelerin değerlendirildiği yarışmada renkli ve farklı tasarım objeler ortaya çıktı. Aksesuar, oyuncak, ev eşyası gibi objelere dönüşen ilk 15 ürün, jüri üyeleri tarafından son değerlendirme için yarışmacılardan talep edilerek bizzat görülüp, incelendi. Ödüle layık görülen ilk 3 eser belirlendi. Ödüllerinin kısa süre içerisinde eser sahiplerine taktim edilerek açıklanması planlanıyor. Yarışmada birinci olan yarışmacıya hobi bahçesi, ikinciye balkon dolusu çiçek ve üçüncüye de 4 kişilik deniz altı turu hediye edilecek.

Habere Ait Resimler

yukarı çık